4 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. ožujka 2023.

Nestali u akciji (Missing In Action, 1984.)

Više od autora

- vl promo-

fcf_nestali-u-akciji_missing-in-action_1984_posterNestali u akciji jedan je od onih filmova koji su znatno obilježili odrastanje svakog dječaka u osamdesetima, naslov koji je uvelike pomogao kanonizirati estetiku akcijskog filma koja je do kraja desetljeća bila iskorištena u brojnim zapaženim filmovima. Ni više od trideset godina poslije film redatelja Josepha Zitoa nije izgubio ništa od svoje atraktivnosti i privlačnosti, što ga čini dobrodošlim podsjetnikom na zlatno doba žanra…

Rat nije gotov sve dok se kući ne vrati i zadnji čovjek, poručuje nam legendarni Chuck Norris u jednom od najslavnijih akcijskih filmova svih vremena – Nestali u akciji!

Poručnik James Braddock (Chuck Norris) nakon nekoliko se godina vratio iz Vijetnama, a američka ga vlada odmah regrutira kao vođu ekipe koja bi trebala provjeriti ima li u Vijetnamu još nestalih u akciji. Suočen s podcjenjivačkim odnosom nadređenih, Braddock shvaća kako je njegov zadatak zapravo mazanje očiju javnosti tvrdnjama kako je sve u redu, ali on zna da su njegovi brojni suborci još uvijek živi i zatočeni. Uz pomoć svoga prijatelja krijumčara oružja, Braddock će zaigrati na svoju ruku, sve da bi se naposljetku sukobio i s protivnikom koji ga je mučio dok je bio zarobljenik.

Ulogu hrabrog Braddocka igra legendarna akcijska zvijezda Chuck Norris, a među sporednim ulogama ističe se ona M. Emmeta Walsha.

KINO NAJAVA: NESTALI U AKCIJI [1984]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno