13 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Neuky? i Darko Rundek zajedno u “Marseilleu”

Više od autora

- vl promo-

Neuky? je novi glazbeni projekt na sceni, a prvo predstavljanje javnosti imali su singlom “Selo” kojim su odmah pridobili pažnju i pozitivne kritike mnogih. Osim glazbom, pažnju su privukli i skrivenim identitetom. Smatraju da bi glazba i poruke trebale biti važnije od toga tko stoji iza projekta, a modularni koncept dopušta im da u njega uključe bilo koga, da budu slobodni od bilo kakvih postava u bendu i okvira kakve zadaje klasična bendovska postava.

Tako je nastala i njihova prva suradnja, pjesma “Marseille” u kojoj su Neuky? ugostili legendarnog glazbenika – Darka Rundeka koji je o ovoj, u mnogočemu posebnoj kolaboraciji rekao: “Do suradnje je došlo preko prijatelja i jednog znakovitog susreta. Odvila se nadahnuto, meko i srdačno. Gracias a la Vida.”

“Pjesma je kao i većina naših pjesama napisana instinktivno, u neplaniranim pauzama tijekom dana (čekanju reda u banci, vlaka da prođe pred rampom ili zastoju u prometu).” –  kažu autori, a inspirirana je neiscrpnom temom ljubavi i prolaznosti vremena. Neke stvari jednostavno nestanu, dok neki osjećaji mogu potrajati vječno.


“Marseille” je kao i pjesma “Selo”, napisana u reggae maniri iako to nije jedini žanr kojim će predstavljati svoje radove. “Bit će tu svega, od trapa pa sve do mračne elektronike.” – poručuju kreativni Neuky?, a o novom spotu kažu: „Spot je snimljen u istoimenom lučkom gradiću na jugu Francuske i Zagrebu. Hvala Tinu Mezeu na još jednoj glatkoj suradnji, Morani Miljanović na tečnom francuskom, Ivani Čizmić na lijepom licu i stasu, Isabel Keler na usnama i naravno Darku Rundeku!”

Pustite “Marseille”, pojačajte zvučnike i utonite u čarobnu glazbenu priču koju dostavljaju Neuky? i Darko Rundek. I onda repeat.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno