2 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

Nezavisni vijećnik Nikola Kajkić obratio se javnosti povodom uhićenja župana Dekanića

Više od autora

- vl promo-

Nikola Kajkić, nezavisni vijećnik u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije, održao je konferenciju za medije povodom uhićenja župana Damira Dekanića, a naglasio je kako su nadležne službe odugovlačile istragu i pokušale prešutjeti incident s prometnom nesrećom.

USKOK je sve prijave građana primio i očito procesuirao. Da nije bilo građana ne bi došlo do ovog stadija postupka, Na to ukazuje nekoliko činjenica, prije svega to da je sve jako dugo trajalo i da su građani nekoliko puta izravno USKOK-u slali imena svjedoka, video zapise i neke druge dokaze o ovom slučaju, odnosno postupili su iz građanske dužnosti”, istaknuo je vijećnik.

Također, Kajkić ističe kako policija na mjestu događaja nije upisala niti jednog svjedoka, iako ih je bilo šest do osam, te kako je na alkohol testiran suvozač što inače nije slučaj.Također, 26.svibnja 2022. ministar je poslao unutarnju kontrolu u vukovarsko-srijemsku policiju, a koja je utvrdila da nema nepravilnosti u postupanju nakon nesreće. To je sprega politike i policije”, dodao je.

Kasnije je kazao kako je Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima nekoliko dana nakon nesreće naredilo očevid te da im se dostave sva pisma.

Radili su ispis poziva i utvrdili da je Dekanić više puta zvao načelnika policije u noći nesreće i da su razgovori trajali nekoliko minuta”, rekao je Nikola Kajkić zaključivši kako odgovornost za postupanje uhićenih policajaca snosi onaj tko im je naredio da tako postupe.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno