1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Ni snijeg nije spriječio održavanje 16. Pokladnog jahanja

Više od autora

- vl promo-


Novosti
Novosti
mario.brcic@novosti.hr

Unatoč snijegu i kiši, koji se izmjenjuju, pokladni jahači nisu odustali te su danas u najavljenom 16. ophodu vinkovačkim ulicama. Među domaćinima koji ih primaju u goste bio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić u društvu djelatnika gradske Uprave i Turističkog ureda TZ grada Vinkovaca.

“Dobrodošli i prije svega hvala vam što se, unatoč ovakvom vremenu, odlučili održati kontinuitet Vinkovačkog pokladnog jahanja. Pokazali ste kako je tradicija nešto što ne mogu omesti ni vremenski uvjeti koje imamo danas. Zato zahvala Vinkovačkim šokačkim rodovima i svima koji su danas došli u naš grad i sjeli na konja kako bi projahali vinkovačkim ulicama, a zahvala i svim građanima koji su ih došli podržati”, kazao je gradonačelnik Bosančić.

U ime jahača na gostoprimstvu zahvalio je Zvonimir Liščić, predsjednik Vinkovačkih šokačkih rodova, koji organiziraju Vinkovačko pokladno jahanje. U Vinkovcima danas se okupilo petnaestak jahača čije dobro raspoloženje ništa ne može omesti pa se gradom uz topot konja ori i pjesma, koju na postajama gdje se jahači zaustavljaju “podebljava” TS “Srce slavonsko”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno