30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Nika Potesak, Lucija Lovrić Jovanović, Stiv Tomić i Eva Brdar prvaci Hrvatske u judu

Više od autora

- vl promo-

U subotu je u Dubrovniku, u sportskoj dvorani Gospino polje, održano U-14 Prvenstvo Hrvatske za djevojčice i dječake, a sutradan održano je i prvenstvo za juniorke i juniore. Nastupilo je tom prilikom 320 natjecatelja iz cijele države, a naš grad ima četiri prvaka, Niku Potesak iz Judo kluba Olimp, kao i Luciju Lovrić Jovanović, Stiva Tomića i Evu Brdar iz Judo kluba Vinkovci.

Olimp je put Dubrovnika otišao sa šest natjecatelja, a Nika Potesak (-44kg) obranila je prošlogodišnji naslov prvakinje. Osim nje, državno srebro pripalo je Ani Vrus (-63kg), bronce su osvojili Ema Markota (-44kg), Dorijan Patrčević (-30kg) i Filip Markota (-34kg), dok je Petra Štivić (-40kg) bila peta. Natjecatelje su vodili treneri Blaženka i Zvonimir Markota.

FOTO: Judo klub Olimp Vinkovci

„Sretni smo i ponosni na naše članove i trenere koji konstantno napreduju na natjecanjima što je posljedica predanog i kvalitetnog rada u klubu. Na prošlogodišnjem prvenstvu Hrvatske za dječake i djevojčice do 14 godina osvojili smo tri odličja, ove godine pet. Ako spomenemo da je većini naših članova ovo bio prvi nastup na Prvenstvu Hrvatske te da će se i sljedeće godine natjecati u uzrastu U-14 i da nam je tek pet godina djelovanja kluba, možemo se nadati lijepim rezultatima i u budućnosti. Treniramo, rastemo, napredujemo. Zadovoljno nastavljamo dalje”, poručuju iz Judo kluba Olimp Vinkovci.


FOTO: Judo klub Olimp Vinkovci

Što se tiče Judo kluba Vinkovci, na natjecanju je nastupio sa svojih sedam članova, a osvojene su tri medalje. Lucija Lovrić Jovanović osvojila je zlato u kategoriji do 40 kilograma, a do brončanih odličja stigli su Ante Banovac (-38kg) i Mario Tomić (-46kg). Vinkovačne su na natjecanju vodili treneri Tatjana Lovrić Jovanović i Dino Keškić. Međutim, tu nije bio kraj nastupa za klub u Dubrovniku. Naime, već idući dan održano je Prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore do 21 godine, a zlato je završilo kod Eve Brdar (-44kg) i Stiva Tomića (-66kg).

FOTO: Judo klub Vinkovci

„Ovi rezultati doprinose ukupnom uspjehu kluba koji je ove godine već osvojio sedam medalja na različitim natjecanjima – tri u dječjim kategorijama, jednu u kadetskoj i tri u seniorskoj konkurenciji. Judo klub Vinkovci nastavlja dokazivati svoju kvalitetu i predanost sportu, te svojim rezultatima motivira mlade sportaše da se pridruže ovom uspješnom timu. Očekujemo još mnogo uspjeha u budućnosti od naših talentiranih judoka”, zaključili su iz Judo kluba Vinkovci.

FOTO: Judo klub Vinkovci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno