Foto: Gordan Panić

Doktor Nikola Drobnjak novi je predsjednik Građanskog društva Moji Vinkovci. Odlučili su tako članovi društva na posljednjoj izborno-izvještajnoj Skupštini, na kojoj je također i prikazano izvješće za prošlu i predstavljeni planovi za ovu godinu.

U novi saziv uprave, uz dr. Nikolu Drobnjaka, za razdoblje do svibnja 2021. godine ušli su i Mirjana Pešec kao dopredsjednica, Josip Paulić i Damir Šota kao dopredsjednici, Marina Jurić kao tajnica i kao članovi Martin Grgurovac, Matea Maričić, Nikolina Starčević-Vorgić, Petra Marković, Marko Lončar i Dragutin Zeljković. Dužnost predsjednika Skupštine obnašat će Mirjana Pešec, a u Nadzorni su odbor ušli Ante Gale, Ivan Ljubičić i Josip Makelja. Sud časti čine Božo Pleština, Tomislav Pandurović i Zdenka Pavlović. Kako je istaknuto i na samoj Skupštini, u Građanskom društvu Moji Vinkovci u narednom razdoblju planiraju razne aktivnosti, od koncerata, likovnih radionica, Katarinske zabave, turističkih razgledavanja grada, književnih večeri i drugog.

U planu je i izdavanje četiriju časopisa društva no, kako naglašavaju, hoće li sve uspjeti i realizirati ovisit će prvenstveno o daljnjem razvoju situacije oko koronavirusa.

Inače, Građansko društvo Moji Vinkovci osnovano je 7. veljače 2006. godine, kao nasljednik Austro-Ugarskog društva “Veseli pustinjak” koje datira iz 1887. godine, a s ciljem promicanja i očuvanja kulture, kako samoga grada tako i njegovih građana. Sve aktivnosti usmjerene su na stvaranje kvalitetnih sadržaja i druženja u najstarijem naselju u Europi, nekada gradiću Ciballe, a danas Gradu Vinkovcima, koji je kroz svoju povijest uvijek bio i ostao centar kulture, glazbe i umjetnosti na ovim prostorima. Zadatak tadašnjeg društva bila je organizacija zabava u cilju prikupljanja novca za pomoć siromašnim učenicima, a sadašnje društvo upravo svoju glavnu Katarinsku zabavu organizira sa sličnim ciljem, ali nastoje nagraditi svake godine i istaknute sugrađane u cilju promicanja ideja, kreativnosti i marljivosti i to kroz posebnu nagradu pod nazivom “Moji Vinkovci”.