32 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Nikolina Knežević i Mario Tadić najbolji ročnici 31. naraštaja dragovoljnog vojnog osposobljavanja

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

U vojarni 123. brigade HV-a u Požegi je u organizaciji Bojne za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva Zapovjedništva za obuku i doktrinu Hrvatske kopnene vojske, održano natjecanje za najbolju ročnicu i ročnika 31. naraštaja na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.  

Vojničko natjecanje je provedeno na 16 radnih točaka na stazi koju su postavili instruktori, a predstavlja provjeru znanja i vještina koje su ročnici stekli tijekom obuke.

Nastupilo je 6 ročnica i 12 ročnika, koji su pravo na nastup stekli postignutim rezultatima i ocjenama na teoretskim i praktičnim dijelovima dragovoljnog vojnog osposobljavanja.


Najbolje vrijeme i pobjedu na zahtjevnoj stazi u svojim konkurencijama ostvarili su ročnica Nikolina Knežević i ročnik Mario Tadić.

Inače, najbolji natjecatelji stječu dodatne bodove za eventualno upućivanje na specijalističku vojnu obuku i zaposlenje u OSRH.

Osposobljavanje 31. naraštaja dragovoljnih ročnika počelo je 2. srpnja, a završava 27. kolovoza. Svečanu prisegu 16. srpnja položila je 191 ročnica i ročnik.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno