Nikolina Tomljanović, 2018. | Photo: Kristina Barišić | Dallas promo

Nakon četiri godine samostalne karijere i brojnih singlova, posljednjim singlom “Daleko”, Nikolina Tomljanović zaokružila je cjelinu i izdala svoj prvi samostalni album – “Put po mom”.

Na albumu se nalazi jedanaest pjesama, među kojima i brojne HR Top40 uspješnice – dueti sa Sandrom Bastijančićem “Bit će sve u redu” i “Sentimentalna” te “Neponovljivo” i posljednja “Daleko” s kojim se ove godine predstavila na Večerima dalmatinske šansone. Aranžmane potpisuju Neno Belan, Vedran Križan, Robert Funčić, Matej Zec, Darko Terlević i Nikša Bratoš, a većinu pjesama na albumu producirali su Nikolinini dugogodišnji suradnici Neno Belan i Matej Zec, koji su slijedili Nikolinin pop-country pravac. Album uskoro u prodaji!

“Zahvala prije svega Neni Belanu i Vedranu Križanu koji su me svojom izjavom “Ti trebaš snimiti country album” upravo na to i potaknuli. Hvala Jakobu, najboljem suprugu na svijetu i najboljoj kćeri – nema ljepšeg nego kad ti kćer pjevuši tvoje pjesme! Hvala svim suradnicima na velikom povjerenju!” – Nikolina Tomljanović

Nikolina Tomljanović, 2018. | Photo: Kristina Barišić | Dallas promo

Svoj osvrt na album donosi Anđelo Jurkas: “Malo ljudi će priznati, usuditi se i pristati na “manje je više” i na jednostavnost kao osnovne oblike komuniciranja u novom mileniju. Druga pravila vrijede. Kako u društvu tako i na glazbenoj sceni. Rijetkima se ili naivnima nazivaju oni u vrijeme ekstrasenzacionalizma odluče udariti kontru ekstrasentimentalizmom.

Jedna od takvih je riječka pjevačica, kvartal ENI-ca, Nikolina Tomljanović na predstavnim, debitantskom albumu uz podršku autora pjesama, izabire upravo taj put.

Njen zagasiti, senzualni vokal pomiruje nevinost s blagim natruhama erotčnosti pri izvođenju safe zone pop glazbe. Pjesme je opisuju kao nostalgično čeznutljivo biće koja prepoznaje snagu pogleda, dodira, mirisa voljene osobe, žudeći za tim više nego stotinama ultimativnih Facebook citata ili Instagram selfieja. Ona je držanje za ruku i ukradeni poljubac, ona je osmijeh i offline u online svijetu pop glazbe…”