19 C
Vinkovci
Utorak, 6. lipnja 2023.

Nina Kraljić u finalu Eurosonga!

Više od autora

- vl promo-

m_nina-kraljic_finale-eurosonga_ST_SI

Sinoć je u Stockhomu održana prva polufinalna večer 61. Eurosonga, a NINA KRALJIĆ je svojom sjajnom izvedbom pjesme ‘Lighthouse’ ušla u finale tog glazbenog natjecanja! Eurovision Song Contest Finale slijedi u subotu, 14. svibnja, a hrvatska predstavnica nastupit će u drugom dijelu večeri.

‘Pomalo sam u šoku, moram priznati!’ prve su riječi kojima je Nina Kraljić opisala svoje osjećaje, tijekom službene press-konferencije, održane netom nakon proglašenja prvih 10 finalista, te nastavila ‘Sedam godina nismo bili dio finala Eurosonga, stoga smo jako željeli to dosegnuti! Neki su nažalost sumnjali u nas, ali pokazali smo im! Vrlo sam ponosna na sve nas, na svoj tim, na svoje ljude. Hvala vam!’. U nastavku press-konferencije Nina je istaknula kako je čitavo vrijeme bilo puno pritiska, jer je ovo veliki projekt te zaključila: ‘Nisam ponosna samo na sebe – već na sve ljude koji su mi pružili podršku i na sve što smo uspjeli postići!’. Snimka press-konferencije dostupna je na Eurovision.tv , kao i službene fotografije. Na prolazak u Finale osvrnula se i kratkom porukom putem svog Facebooka.


Nina Kraljić je uz prateće vokale – Andreja Babića, Danijele Večerinović, Lina Lacmanovića Ćućića i Martine Majerle, noseći kreaciju hrvatskog dizajnera Juraja Zigmana, u prvoj polufinalnoj večeri nastupila 5. po redu, s pjesmom ‘Lighthouse’, koju autorski potpisuje austrijski dvojac POPMACHÉ – Andreas Grass i Nikola Paryla, dok je za produkciju pjesme bio zadužen njemački producent Thorsten Brötzmann.

Uz Hrvatsku, u nastavak Natjecanja plasiralo se još 9 zemalja: Azerbajdžan, Rusija, Nizozemska, Mađarska, Austrija, Armenija, Češka, Cipar i Malta. Druga polufinalna večer slijedi u četvrtak, 12. svibnja.

VIDEO Lighthouse (Live Eurovision, 10.5.2016.)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno