S  albuma “Sloboda” Nine Romić dolazi novi singl “Crno”, još jedno autorsko djelo hvaljene glazbenice. Kontrast glazbe i tekst zasigurno će privući pažnju slušatelja, a tematika će biti bliska širokom auditoriju.

“Pjesma “Crno” nastala je kao iskren odgovor na naizgled bezizlazne situacije koje svatko od nas ponekad proživljava. Dobre dane često ni ne zamjetimo, a kada se loše osjećamo mislimo da je sve oko nas crno. Upravo se odigravala jedna takva situacija u mojoj glavi kada sam napisala ovu pjesmu. Sutradan, sve je bilo zaboravljeno, no ono što je ostalo jest ova pjesma, kao podsjetnik, i mislim da sam, upravo ovim kontrastnim elementima, teksta i glazbe, uspjela pomiriti temu o kojoj pjevam.” – objašnjava nam Nina Romić.

A ovim singlom jedna od nositeljica ženskog kantautorstva u Hrvatskoj pridružuje se i projektu Femme Nouvelle koji za cilj ima promociju upravo žena – autorica. Tako će se Nina uz Maju Posavec, Željku Veverec, Mirelu Priselac – Remi, Mary May i brojne druge naći na kompilaciji koja bi trebala izaći u lipnju.

“Ovaj projekt je jedan značajan ženski pokret, i ponosna sam što sam dio njega i što je pjesma “Crno” na kompilaciji. Isticanje autorske snage, inspiracije, ženstvenosti mudrosti i kreativnosti su svakako prave vrijednosti ovog projekta, pogotovo u ovo vrijeme kada su na sceni mnoga kvalitetna imena. Drago mi je da će se više pisati i pričati o ženskom stvaralaštvu u koje je uloženo mnogo rada i truda, a svejedno nije dobilo svjetla reflektora kakva zaslužuje. Ovaj pokret stavlja stvari na pravo mjesto, i direktno progovara i nosi svoju pravu misao kroz autorske pjesme svih kantautorica na kompilaciji”. – objašnjava Nina i otkriva detalje spota:

“Spot je u cijelosti ideja talentiranog redatelja i video dizajnera Marka Nakića s kojime sam već surađivala na prijašnjim spotovima za “Slobodu” i “Svjetla”, kao i na likovnom rješenju omota mog zadnjeg albuma “Sloboda”. Prepustila sam sve u njegove ruke i stvorio je kolaže i slike vođen svojim doživljajem pjesme. Spot ima mnogo šarenila i crnila, mnogo apstraktnih i sugestivnih elemenata, i mislim da će svatko tko ga bude pogledao “skrojiti” neki svoj doživljaj. Bio je veliki izazov pretočiti ovakvu temu u video, i mnogo sati je utrošeno u kreiranje kolaža i scena koji pričaju sami svoju priču. Rezultat su tri minute šarenog crnila!”

A osim promocije ženskog projekta Femme nouvelle i novog singla “Crno” Nina Romić priprema i koncert2. svibnja u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

“Odlučili smo izvesti “najrokerskije” pjesme sa setliste pa su nam probe dosta glasne u zadnje vrijeme. Imat ćemo i neke goste, i bit će kao i svaki put u Zagrebu, vrlo posebno i intimno. U drugom dijelu godine ću se posvetiti nekim novim materijalima, kao i nastupima.” – završila je Nina.