- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Nakon prošlotjednog popuštanja mjera, kada su dopušteni treninzi u sportskim dvoranama, mnogi su ostali zbunjeni jer nijednom riječju nije izrečena sudbina amaterskih nogometnih klubova. Odluka o nastavku prvenstva bila je prebačena prvo na 3. dan mjeseca ožujka, a kasnije je rečeno kako će odluka biti donesena dan poslije.

A dan poslije ništa novo. Sastanak ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac i čelnih ljudi Nacionalnog stožera civilne zaštite nije iznjedrio dobro po nogometne klubove od 3. HNL pa na niže. I dalje je na snazi zabrana odigravanja službenih prvenstvenih utakmica koje su se trebale početi odigravati ovaj vikend 6. i 7. ožujka.

A čini se kako natjecanja u nižim ligama neće krenuti najmanje do 20. odnosno 21. ožujka jer postojeće mjere traju do minimalno 15. ožujka kada će se odlučivati o daljnjim popuštanjima odnosno možebitnim pooštravanjima. Sada se dovodi u pitanje ima li uopće smisla nastavljati natjecanja u četvrtom mjesecu kada se ista moraju završiti do lipnja, a svi znamo kako je nemoguće odigrati cijelu polusezonu u dva mjeseca.

A lako je moguće da ovakvo stanje ostane do daljnjega jer su sve vrste sojeva virusa „kobnog” za sport prisutne među nama, od južnoafričkog, britanskog, njujorškog i tko zna kakvog još. I dalje igranje utakmica na otvorenom sportskih amaterskih klubova predstavlja veliku opasnost za Stožer, a strpljenja među klubovima i ljudima oko klubova je sve manje i manje.

Foto: HAŠK Sokol