Foto: Goran Čelig
Moram priznati kako se već teško snalazim sa izdanjima koji je naš mladi sugrađanin Bruno Vučko objavio u nekoliko posljednjih mjeseci. Jučer mi je poslao i za sada zadnji snimak pod nazivom “Sunce sija vani” što me je natjeralo da proispitam i njega i sebe, ili što bi pak Septica rekla “Gdje smo to mi?”…
Bruno je svoj (za sada) posljednji koncert s matičnim bandom Bruno & +40 odsvirao 3. srpnja u Saloonu, kada nam se predstavio i s projektom Vuk & Janje (Bruno Vučko i Darko Janjić). Možda je baš taj autorski dvojac tjerao Brunu da nastavi sa stvaranjem autorskog materijala, ili je to možda velika nadolazeća promjena odlaska na studij u Zagreb (što je na žalost uvjetovalo i raspadom banda Bruno & +40), ili je možda posrijedi nešto treće, no evidentno je kako je mladić nezaustavljiv.
Ono što radi pod aliasom Nobru je glazbeno slično onom što je radio s bandom, no pjesme nastale u kućnoj radinosti jednostavno “cure”. Ako se ne varam, ova najnovija spomenuta u uvodu, je deseta po redu, što bi moglo značiti da je Nobru (ili Bruno) zatvorio jednu cjelinu započetu u travnju ove godine s pjesmom “Danas”. Desetak dana poslije objavio je “Vozim odavdje” da bi u svibnju svijetu ponudio još dvije: “Ti si rekla” i “Pale sam na svijetu”. Ljeto započinje s “Pričaj mi” i nastavlja ga s još dva srpanjska naslova – “Raj” i “Patolija”. U kolovozu nam se javlja s pjesmama “Od 1 do 100” i “Odrasla odjednom” a rujan nam je nagovijestio s jučer objavljenom “Sunce sija vani”.
Sve pjesme nastale i objavljene pod pseudonimom Nobru nastale su u kućnoj radinosti, u kojima je Bruno Vučko napisao tekstove, otpjevao sve vokale i naravno, snimio sve instrumente. Dobro je i da svi novonastali songovi imaju i svoje video uratke, iza kojih najčešće stoji Brunin kompanjon Leo Suhorski.
Kako god, smatrajte ovo malom rekapitulacijom a Bruni tek napomena kako je sve navedeno posve dovoljno za razmišljanje o cjelovitom albumu.