13 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

„Nogometni sindikat” reagirao na nedostupnost sažetaka utakmica Prve nogometne lige

Više od autora

- vl promo-Novim ugovorom o TV pravima i gašenjem Hrvatske nogometne televizije navijači u Hrvatskoj su izgubili jedan važan i poprilično konzumiran sadržaj, a radi se o sažetcima utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige i Prve nogometne lige koja je zahvaljujući novinarima HNTV-a došla u fokus javnosti što liga sama po sebi i zaslužuje.

Dok se sažeci za elitni nogometni rang mogu pronaći kopajući po Tportalu umjesto da budu dostupni na YouTube kanalu kao što je to radio HNTV, a oni za drugi rang natjecanja se ne mogu pronaći nigdje. Osim toga, zbog ugovora o TV pravima klubovi nemaju prava napraviti vlastiti sažetak (jer svaki klub zbog potreba videoanalize snima svoje utakmice) i plasirati ga navijačima koji ga vjerno prate i žele vidjeti barem djelić onoga što se na ogledu događalo, pogotovo atraktivne pogotke kao što je Jazvićem u prvom kolu protiv Kustošije.

Iz navedenih razloga reagirala je Hrvatska udruga „Nogometni sindikat” koja se oglasila priopćenjem kojega donosimo u cijelosti. Inače, udruga je osnovana s ciljem promicanja, razvitka i unaprjeđenja statusa igrača i drugih sudionika u hrvatskom nogometu, a po uzoru na europske udruge iste prirode.

“Gašenjem HNTV-a klubovi SuperSport Prve NL ostali su bez TV prijenosa i sažetaka svojih utakmica što smatramo sramotnim i štetnim za klubove, igrače i navijače. TV prava su prodana za rekordan iznos i očekivali smo da će i drugoligaški nogometni klubovi i igrači dobiti pažnju i pozornost koju zaslužuju i da će navijači drugoligaških klubova moći pratiti svoje klubove, ali nažalost ostali smo uskraćeni za to.

Richard Brešković, direktor marketinga za privatne korisnike HT-a prije nešto manje od pola godine najavio je da će se određeni set prijenosa druge lige emitirati, ali da treba pomoć klubova i saveza da poboljšaju infrastrukturu (rasvjeta i pristup kamerama) ali da se radi na tome, ali nažalost još uvijek čekamo na prijenose i sažetke SuperSport Prve NL. Ovako lošim odnosom klubovi su najviše na gubitku i udaru, gube na prepoznatljivosti, vrijednost igrača je u padu, nogometni menadžeri, skauti i klubovi nemaju pristup prijenosima utakmica i sažecima istih.

Sponzori su također u gubitku za navedene usluge jer gube interes za ulaganje u klubove jer ne postoji mogućnost reklamiranja svojih proizvoda za vrijeme prijenosa utakmice putem digitalnih kanala. Navijači zbog kojih se nogomet igra također su na velikom gubitku jer ne mogu pratiti utakmice svojih klubova u vremenu kad su internet i tehnologija dostupni svakome.

Imali smo nažalost i situaciju na samom početku SuperSport HNL-a kad nakon prvog kola nije bilo sažetaka gdje su navijači i ljubitelji nogometa bili ogorčeni. Iskreno se nadamo da će ključni ljudi u HNS-u shvatiti ozbiljnost ovog problema i da nećemo dugo čekati na prijenose i sažetke SuperSport Prve NL, jer klubovi, igrači i navijači to zaslužuju”, stoji u priopćenju.

               

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno