17 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Noise rock atrakcija A Place To Bury Strangers u ožujku u Močvari

Više od autora

- vl promo-
Američki noise rock trio A Place To Bury Strangers nastavlja s europskom turnejom, pa se i zagrebački nastup događa po planu, u klubu Močvara u četvrtak 24. ožujka 2022. godine.

“Nakon pomnog razmišljanja odlučili smo nastaviti s europskom turnejom. Naša glavna briga je uvijek bila zdravlje i sigurnost naših fanova i publike. Zemlje u koje ćemo putovati se otvaraju i željni smo vidjeti vas i svirati vam”, poručuje bend donoseći sjajne vijesti.

Često nazivan najglasnijim bendom New Yorka, A Place To Bury Strangers je poznat po svojim nastupima uživo, a svoju glazbu stvara na tromeđi shoegazea, spacea i psihodeličnog rocka. Trojac pod vodstvom Olivera Ackermanna u Zagreb se vraća u novom sastavu kojeg čine basist John Fedowitz i bubnjarka Sandra Fedowitz, inače članovima Ceremony East Coasta. Oliver i John su također prijatelji iz djetinjstva, a zajedno su svirali u underground shoegaze bendu Skyware. Sve to pokazuje da gledamo najbolju verziju benda A Place To Bury Strangers do sada, a zajedno označavaju novu fazu i povratak najsirovijim idejama, te kaotičnoj i apokaliptičnoj inkarnaciji.

Novu postavu prati EP “Hologram” kao i najnoviji album “See Through You”. Materijali su objavljeni za Ackermannovu novu etiketu Dedstrange, a riječ je o povratku benda na sirovi, nepredvidljivi i intimni zvuk.

A Place To Bury Strangers su crpili utjecaj od bendova poput Jesus And Mary Chain i gradili ime s moćnim, razarajućim wall of sound zvukom, te fantastičnom svirkom zbog čega su dijelili pozornicu s imenima poput Nine Inch Nails i MGMT. Od samog početka, kada im je debi album na Pitchforku svrstan u kategoriju najbolje nove glazbe, grupa se uspjela nametnuti kao jedan od najuzbudljivijih novih sastava zadnjih desetak godina.

A Place To Bury Sstrangers se vraća u Zagreb, a stižu u novom poglavlju rada i s novim albumom na set listi. Velika europska turneja kroz ožujak i travanj vodi ih i u Njemačku, Poljsku, Češku, Slovačku, Makedoniju, Srbiju, Belgiju, Nizozemsku, Švedsku i Dansku. Kao predgrupa nastupit će berlinski noise pop bend Plattenbau.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno