32 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. lipnja 2022.

Nola – album 25 i ljetna turneja

Više od autora

- vl promo-
Omiljeni bend iz Pule, Nola, nedavno je izdao album 25 kojim su obilježili četvrt stoljeća svirki, snimanja i stvaranja glazbe. Sada su se okrenuli svirkama, pa za ovo ljeto pripremaju nekoliko samostalnih i festivalskih svirki. Već večeras očekuje ih nastup u Zaboku na HaGeeFu na Ljetnoj pozornici Polanović, a zatim slijede Exposure Festival u Velikoj Gorici, Labin, Festival ruralne kulture u nacionalno parku Krka te nastup na Kastafskom kulturnom ljetu.


  • 30.5. HGF Classic @ Polanović, Zabok
  • 16.6. Exposure Festival @ Velika Gorica
  • Labin TBA
  • 25.8. Festival ruralne kulture @ NP Krka, Knin
  • 28.8. Kastafsko kulturno leto @ Kastav

Album 25 odlično je primljen kod publike i kritike koja ima samo rijeći hvale za Nolu.
Pjesme za 25-icu je odabrao dvojac koji ime Nola već 25 godina tako prepoznatljivo predstavlja – Gabrijela Galant Jelenić i Marijan Jelenić ili jednostavnije Gabi i Marijan, a za mastering kompilacije zadužen je bio Perica Šuran.

Autori fotografija na coveru su Mauricio Ferlin, Saša Miljević i Zoran Mikletić, a za dizajn odgovorna je Dubravka Zglavnik Horvat. ‘Htjeli smo nas album 25 uvrstiti pjesme koje izvodimo uživo i neke koje nisu do sada objavljivane na našim nosačima zvuka, npr. pjesma “Život je san” je moja prva primjenjena glazba za istoimenu kazališnu predstavu, pjesmu Drukčije remiksirali su Blacksoul i Marc de Line’ … – objasnio je Marijan Jelenić i najavio da će uz svirke pronaći vremena i za stvaranje nove glazbe. Tako na jesen možemo očekivati novi singl grupe Nola, a uskoro i novi album.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno