20 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

Nord snimili upečatljiv video za pjesmu Play Restart

Više od autora

- vl promo-Hrvatski alternativni/art rockeri Nord vraćaju se s novim spotom, ovoga puta za naslovnu pjesmu Play Restart s njihovog istoimenog debi albuma koji je objavljen u travnju od strane Geenger Recordsa.

Za Mihaela Prosena (vokal/bass) pisanje Play Restarta bio je začetak onoga u što je bend danas evoluirao: ‘Ovo je, ustvari, prva pjesma koju smo napisali kao Nord kolektiv. Pjesma govori o novome početku i stoga je odmah bilo očito da će to biti i naslov našeg prvog albuma. Imalo je smisla od samoga početka.’

U ovome videu, Mihael se bori za život u videoigri koja (vješto skače) iz 2D platforme u 3D akciju s mnogim iznenađenjima. Za režisere, hrvatske umjetnike Iru Tomić i Johna Karduma (koji stoje iza video uratka za pjesmu ‘Killing Me, Killing You’) cilj je bio pretočiti koncept koji su slušajući pjesmu zamišljali u glavi u jednako (inspirirajući) video:

“Nije bilo jednostavno, bilo je puno posla, ali naša je misija ovdje da glazbi dajemo vizualnu stranu – barem sam ja oduvijek tako razmišljao i vizualizirao filmove dok sam slušao glazbu. Odavno smo shvatili da nas ne zanima, niti veseli odrađivanje posla – svaki put dajemo sve od sebe, a s kompromisima smo u boksačkom ringu 0-24, puni modrica i podljeva (ali i mi njih dobro natučemo).

Dobra pop muzika u Hrvatskoj zove se “alternativa”, što u ovim okolnostima i jest, i tu mnogi ostaju uskraćeni za resurse s kojima bi njihove ideje, znanje, talent i ponajviše trud bili nagrađeni. Ali nema predaje, nema odustajanja, nema opravdanja, nema bježanja, nema žaljenja, nema tapšanja po ramenu… Mi vjerujemo u trud – onaj luđački, tvrdoglavi trud za ono što voliš, i na kraju krajeva to nas čini sretnima.”

U jednoj rečenici, što Nord čini posebnim: desna ruka u teškim vremenima i pozivnica na ponovni početak, nadoknada svih propuštenih prilika i učinjenih grešaka i motivacija za nastavak naprijed.

Nemojte propustiti Nord kao headlinere New Forces pozornice na MetalDays festivalu u ponedjeljak, 24. srpnja!

PLAY RESTART [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno