16 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Nova internacionalna suradnja uvijek aktivne Remi

Više od autora

- vl promo-m_remi_awwa-ly_faada-freddy_here_single_STSvestrana Mirela Priselac Remi iz grupe Elemental ostvarila je zanimljivu međunarodnu glazbenu suradnju s francuskom pjevačicom Awa Ly. Riječ je o pjesmi naziva ‘Here’ koju je Awa Ly napisala kao reakciju na pomorsku nesreću iz 2013. godine, koja se dogodila blizu talijanskog otoka Lampeduse a u nesreći je poginulo 366 afričkih imigranata. Ponukana tim incidentom, ali i brojim drugima nesrećama uzrokovanim izbjegličkom krizom, pjesma ‘Here’ nastala je kao poziv u pomoć.

Pjesma ima nekoliko verzija, a prva je nastala tijekom 2015. godine prilikom snimanja albuma ‘Five and a Feather’, kada je Awa Ly ostvarila suradnju sa ‘starijim bratom’ i sunarodnjakom, senegalskim glazbenikom Faada Freddy.

U rujnu 2016., Awa Ly je objavila pjesmu ‘Here’, čiji je spot sniman u Senegalu a kako je pjesma ostavila dubok utisak na kolege glazbenike diljem svijeta, neki su pozvani da snime svoju verziju pjesme, na materinjem jeziku.

Između ostalih, svoju verziju pjesme snimila je i Remi, kao predstavnica hrvatskih glazbenih snaga. Svaki glazbenik uključen u projekt pridonio je novoj verziji pjesme na svoj način, kroz vlastite stihove i strofu koji su pridodani originalnoj verziji pjesme ‘Here’.

Uz Remi, u projekt je uključeno šestero istaknutih glazbenika – Flavia Coelho iz Brazila, Natalia Doco iz Argentine, Pascal Danae s otoka Guadalupe (Karibi), Ben I’Oncle Soul iz Francuske, Roberto Angelini iz Italije, Nawel Ben Kraiem iz Tunisa i Regis Koleiz afričkog Benina.

REMI FT. AWA LY & FAADA FREDDY: HERE [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno