28 C
Vinkovci
Četvrtak, 18. kolovoza 2022.

Nova pjesma Darka Rundek pred slavljenički koncert u Domu sportova

Više od autora

- vl promo-


Jedan od najvećih umjetnika ovih prostora, Darko Rundek s ekipom, uoči velikog koncerta u Domu spotova 16.12., predstavlja novi singl koji se bitno razlikuje od svega što je do sada radio s Trijom.

Pjesma ‘Tamni jorgovan’ nova je verzija pjesme ‘Tigidigi Regge’ koja je izašla na albumu ‘Ruke’ 2001. godine. Razlikuje se po jednom bitnom stihu, strukturi, a ovaj put, pjesma je upakirana u jedan sasvim novi aranžman koji joj je dao posve novo ruho.

Darko i ekipa snimili su i video spot kojeg je režirao Vedran Perčić. U spotu su korišteni materijali s koncerta na Tašmajdanu i dokumentarne snimke Sande Hržić.

Aranžman ove snimke nastao je u suradnji s muzičarima okupljenim za turneju Apocalypso Now.

Pjesmu smo snimili u studiju DM u Zagrebu, snimatelj je bio Zvonimir Domazet, producent Marijo Domazet, a mastering je radio Dragutin Smokrović.

 Autor glazbe i teksta je Darko Rundek.

‘Kad smo tražili kojom pjesmom otvoriti slavljenički koncert Apocalypso Now, ‘Tamni jorgovan’ se nametnuo svojom radosnom srdačnošću, jer ne samo da je dobar uvod u feštu, nego sažima kreativnu i prijateljsku atmosferu u kojoj je tekla suradnja na tom projektu. Iako je jesen pa bismo po analogiji očekivali pjesmu koja se bavi tim godišnjim dobom, ja više vjerujem da je muzika izraz čežnje, a ne aktualnosti pa tako u jesen čeznemo za proljećem. – rekao je Darko Rundek.

Glazbenici koji su svirali na pjesmi su Silvio Bočić na bubnju, Miro Manojlović na udaraljkama, na basu je Roko Crnić, trubu svira Igor Pavlica, saksofon Ana Kovačić a za gitare i glas se pobrinuo Darko Rundek.

TAMNI JORGOVAN [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno