Jučer je u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je novom predsjednicom izabrana Lea Dubravčević, dok će funkciju zamjenice obnašati Matea Šimić, a tajnika Gabriel Nikolić.

„Mladi u našoj županiji se trenutno ne nalaze u zavidnoj situaciji. Suočeni smo s odljevom mladog stanovništva, s nezainteresiranošću mladih za upis u strukovna zanimanja, s neprimjerenim radnim mjestima za visokoobrazovane mlade ljude, s nepostojanjem prostora za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladog stanovništva itd. Na nama je da budemo nositelji promjena. Od ovoga saziva očekujem proaktivnost, ideje i viziju kojima ćemo mijenjati našu sadašnjost i stvoriti temelje za kvalitetniju budućnost mladih u našoj županiji“, poručila je novoizabrana predsjednica. Lea Dubravčević u članstvo Savjeta mladih naše županije primljena je na prijedlog Rotaract kluba Vinkovci čiji je osnivač i prvi predsjednik. Rotaract klub Vinkovci utemeljen je kao udruga mladih i perspektivnih ljudi grada Vinkovaca. Trenutni saziv županijskog Savjeta mladih izabran je na mandat od ukupno 3 godine, a sastoji se od 15 članova i njihovih zamjenika koji su glasanjem izabrani na 19. sjednici Županijske skupštine održanoj 11. srpnja ove godine.

Savjet mladih trenutno čine mlade osobe koji su predstavnici nacionalnih manjina, podmlatka političkih opcija te predstavnici raznih udruga kojima je primarna djelatnost rad s mladima.