-0 C
Vinkovci
Petak, 27. siječnja 2023.

Nova ulaganja u Spin Valis odrazit će se i u vinkovačkoj Spačvi

Više od autora

- vl promo-


Spin Valis ima dugu tradiciju proizvodnje masivnog namještaja, a jedan je od najvećih hrvatskih proizvođača. Upravo će on dobiti novog ulagača. Naime, grupacija Pervanovo, u čijem sastavu se nalaze društva Bjelin Industries u Hrvatskoj i Valinge Group u Švedskoj, potpisala je putem svog društva kćeri Valinge Croatia ugovor o stjecanju kontrolnog paketa dionica hrvatskog društva za proizvodnju namještaja Spin Valis. Završetak transakcije očekuje se nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN).

S ponosom objavljujemo da smo uspješno zaključili svoje peto preuzimanje u Hrvatskoj. Na svim preuzetim lokacijama izvršena su velika ulaganja u novu tehnologiju, zgrade i strojeve. Spin Valis i ostala hrvatska društva u našoj grupaciji vrlo su profitabilna. Nastavit ćemo ulaganja u Spin Valis s ciljem da se on razvije u jednog od vodećih proizvođača namještaja u Europi. Uvest ćemo i Valingeovu jedinstvenu i visokosofisticiranu tehnologiju klik-namještaja u velikom opsegu te koordinirati preradu drva s ostalim društvima iz naše grupacije u Ogulinu, Bjelovaru, Vinkovcima i Otoku, izjavio je Darko Pervan, vlasnik i glavni direktor društva Pervanovo Invest AB.

Spin Valis trenutno ima 420 zaposlenih osoba za koje se očekuje njihova uspješna integracija u sustav grupacija Pervanovo i zadržavanje pune zaposlenosti. Spin Valis svoje središte ima u Požegi, a sada će se omogućiti da se proizvodnja još više koncentrira u finalne proizvode najvišeg stupnja dodatne vrijednosti.

Spin Valis je jedna vodeća tvornica namještaja i ona će do kraja godine, kada se očituju resorne agencije za tržišno natjecanje, biti i formalno u sustavu Bjelin grupe”, riječi su Joze Jovića, člana uprave Bjelin Spačva.

Sa zadovoljstvom možemo reći da je ključni dio procesa našeg izlaska iz vlasništva postignut. Spin Valis predajemo u ruke iskusnog i inovativnog novog vlasnika koji ima preko 3000 patenata i koji je poznat po odličnom odnosu prema zaposlenicima. Želim svima puno sreće i siguran sam u dugoročni uspjeh ovog pothvata”, rekao je Vinko Pisarović, predsjednik Nadzornog odbora Spin Valis.

Tako će ovim činom profitirati i Bjelin Spačva u Vinkovcima, ali i u drugim mjestima. Jozo Jović također se nadovezao na rad u 2022. godini, kao i o nekim planovima za narednu 2023. godinu. Razdoblje je kriza i recesije, međutim ova stabilna grupacija zna kako odgovoriti na sve te probleme i nedaće koje su pred njima.

Definitivno drva industrija, pa tako i Bjelin grupa, ima referentnu 2022. godinu. To znači da smo uspješno poslovali, da smo kroz ulaganja u nove tehnologije i znanja uspjeli postići zacrtani cilj. Ispred nas je već najavljena recesija, a mi na nju želimo odgovoriti s jednom sinergijom resursnih ministarstava, šumarstvom i drvnom industrijom te mislim da kroz brze i kvalitetne odluke svi zajedno možemo taj izazov premostiti”, zaključio je Jozo Jović.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno