22 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Nova vlasnica i novo ruho EkoVite

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
Kraj godine za OPG Pčelarstvo Ferbežar vlasnika Gorana Ferbežara, obilježio je poslovni iskorak koji će pridonijeti plasmanu njihovih pčelinjih proizvoda, ali i obogatiti ponudu zdrave hrane i namirnica u Vinkovcima. Goranova supruga Filipa, naime, otvorila je jedinu specijaliziranu trgovinu zdrave hrane u Vinkovcima.

Odgojiteljica Filipa Ferbežar u potrazi za poslom u struci i s ne baš prevelikim izgledima da se to u skorije vrijeme i dogodi, odlučila je okušati se u sasvim drugom, a opet na određeni način bliskom području. Njezin suprug Goran već nekoliko godina uspješno se bavi proizvodnjom potpuno prirodnih pčelinjih proizvoda, a zdrava hrana obojima im je predmet zanimanja. Povezujući to sa željom da i sama pokrene privatni posao rodila se ideja o otvaranju trgovine zdrave hrane i namirnica. I kada se otvorila prilika za preuzimanje uhodane trgovine EkoVita u Glagoljaškoj ulici u središtu grada, Filipa je odlučila kročiti u obrtničke vode te je, uz poticaj za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, odnedavno vlasnica jedine specijalizirane trgovine zdrave hrane i namirnica u Vinkovcima. “EkoVita od sada će kao primarni proizvod nuditi med i ostale pčelinje proizvode našega Pčelarstva Ferbežar i to po još povoljnijim cijenama. Uz to nudimo još čitavu paletu zdravih proizvoda pa tako u našoj trgovini možete pronaći prirodne sokove, hladno prešana ulja, čajeve, sjemenke, žitarice, zdrava brašna, začine…, a asortiman planiramo i dalje širiti pa uskoro stiže i sušeno voće, orašasti plodovi i još ponešto”, ističe Filipa Ferbežar.

Proizvodi Pčelarstva Ferbežar, inače, do sada su se mogli naći na vinkovačkoj tržnici, u nekoliko trgovina u Vinkovcima, Zagrebu i Puli te, naravno, na kućnom pragu u ulici Tvrtka Kotromanića 39 u Vinkovcima kao i na raznim sajmovima pa tako i na nedavnom Božićnom sajmu Adventa u Vinkovcima. Uglavnom sve što proizvedu prodaju, a vjeruju kako će i trgovina dobro poslovati. Cilj je pokriti troškove i osigurati plaću te dodatno plasirati svoj med i ostale pčelinje proizvode. Goran Ferbežar, inače, pčelarstvom se bavi već osam godina. Trenutačno ima 150 košnica, a proizvodi cvjetni med, šumski med, med od uljane repice, bagrema, suncokreta i lipe. Osim klasičnog meda, proizvode i med s orašastim plodovima, mješavinu propolisa i meda, cvjetni prah, čisti pčelinji vosak te voštane svijeće. Pčelarstvo Ferbežar u ponudi ima i zanimljiv suvenir od pčelinjeg voska, vjernu repliku posude kalendara Orion sa svim simbolima koji označavaju zviježđe noćnog neba iznad Vinkovaca za koju je Goran dizajnirao i privlačnu kutiju s kratkim pojašnjenjem što je Orion i po čemu je izuzetan kao arheološki artefakt.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno