Foto: Nikolina Živković & Facebook
Nakon gotovo polugodišnje postavke slikarskih radova Damira Zdepa, u kojima smo uživali u Rock baru Saloon u Vinkovcima, uporni Vinkovčanin ide dalje i vodi nas na novu izložbu u Osijek.
Podsjetimo se, Zdep je otvorio u Saloonu svoju izložbu 6. rujna 2019. godine, kada je pred nazočne podastro svoje tada najsvježije radove (ali one malo starije). Oni kojima je Damirov rad znan, nerjetko se pitaju kojim bi se motivima ovaj umjetnik bavio da mu nije glazbe. Stoga ćete na njegovim stilski vrlo prepoznatljivim i dojmljivim slikama uvijek ugledati njegove junake poput Keith Richardsa, Davida Bowiea, Sex Pistolsa, Boba Marleya, B.B. Kinga, Jimija Hendrixa, Toma Waitsa, Milesa Davisa, Joea Satriania, Tome Bebića, Darka Rundeka i mnogih drugih.
Damir Zdep nas, dakle, svojom idućom izložbom, izložbom ulja, s temom “glazbenici”, a pod nazivom Sound And Vision 2, vodi (i to doslovno) u Osijek, u pub Beertija, koja se nalazi u ulici Pavla Pejačevića 5 u iduću subotu 13. lipnja. Da stvar bude još bolja, Zdep je organizirao autobus autoprijevoznika Puškarić, koji će sve zainteresirane besplatno odvesti na mjesto happeninga. Predviđeni polazak u Osijek je u 18:30 ispred Rock bara Saloon (Glagoljaška 15, Vinkovci).
Damir Zdep je rođen u Vinkovcima a slikanjem se bavi od najranijih dana. Više puta je neuspješno izlagao svoje uratke. Nakon što je dooobro zagrijao stolicu drznuo se isponova okušati i u nemirnim vodama vinkovačkog slikarstva prezentirati svoje plodove višegodišnjeg rada. Svima na uvid… ovog puta u pubu Beertija u Osijeku.
Stvarno bi bilo neučtivo propustiti ovaj iznimni događaj!