Nova znanja, nove prilike

0
327
Foto: Udruga žena Vukovar

Udruzi žena Vukovar odobren je projekt u trajanju od 18 mjeseci koji je usmjeren ka poticanju ravnopravnijeg položaja marginaliziranih skupina, dugotrajno nezaposlenih na tržištu rada, a koji pruža veću mogućnost zapošljavanja, razvoj socijalnih vještina te bolju socijalnu uključenost u život zajednice. Istovremeno se kroz ciljane edukacije jača kapacitet stručnjaka koji rade sa dugotrajno nezaposlenima.

Projekt se provodi u vremenu od 18. listopada 2019. do 18.travnja 2021. godine, a ukupna vrijednost je 833.317,89 kuna. Projekt je financiran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu i provodi se u četiri županije: Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj. Partneri na projektu su Mirovna grupa Oaza Beli Manastir, Centar za podršku i razvoj civilnog društva Delfin i S.O.S.-savjetovanje, osnaživanje, suradnja.

“Nova znanja-nove prilike” je projekt koji će se provoditi u 4 županije, a njegov je cilj osigurati bolju socijalnu uključenost i zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba provedbom ciljanih edukacija a istovremeno jačati kapacitet stručnjaka koji rade sa dugotrajno nezaposlenima. Provedbom projekta osigurati će se izravan pristup ciljanih skupina dugotrajno nezaposlenih, da primjene stečena znanja u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, unaprijediti njihove socijalne vještine, te osigurati njihov ravnopravniji pristup i položaj na tržištu rada”, rekla je voditeljica projekta Jelena Janković.

Kroz projekt se planira osposobiti 32 osobe za voditelje izrade i provedbu projekata te pet osoba iz organizacije civilnog društva koji će proći edukacije za unaprjeđenje određenih vještina kako bi mogli održavati radionice za povećanje mogućnosti zapošljavanja za nezaposlene osobe koje planiraju uključiti u projekt.