28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

Nove akcije USKOK-a i policije u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Više od autora

- vl promo-

Nova akcija USKOK-a i policije provodi se jutros na području više hrvatskih županija, izvijestili su, i to zbog ilegalnog uvoza, obrade i preprodaje duhana. Zasad nije poznato koliki je broj uključen u ovu istragu, a akcija se provodi na području Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Zagrebačke županije.

„Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje po nalogu USKOK-a provodi Policijska uprava koprivničko-križevačka. Navedene radnje provode se na području Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Zagrebačke županije u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela povezana s nedozvoljenom trgovinom duhana”, javlja USKOK.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, navode, a oglasila se uz to i policija.

„Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke su, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) te u suradnji s Carinskom upravom, rano jutros započeli s realizacijom zadnje faze kriminalističkog istraživanja usmjerenog na zločinačko udruženje čije se djelovanje povezuje s ilegalnim uvozom, obradom i preprodajom duhana. Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba, s područja više županija”, pojašnjeno je.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno