Gužva na klizalištu Ledenog Oriona već je svima dobro poznata. Okupljalište je to klizača svih generacija, a ponajviše mladih sugrađana i učenika. Tako su se prošloga tjedna na klizalištu našli i učenici Gimnazije M. A. Reljkovića koji su pokazali veliko znanje u klizanju, ali i dobro se zabavili. Klizanje je bilo organizirano u sklopu izborne nastave iz tjelesne i zdravstvene kulture, pa su na klizalište išli samo oni učenici koji pohađaju ovaj izborni predmet. Ostali učenici morali su pratiti redovni plan i program nastave tjelesne i zdravstvene kulture, budući da klizanje inače nije u redovnom programu.

Bila je to ideja Blaženke Markota, profesorice tjelesne i zdravstvene kulture, koja je istaknula kako su učenici pokazali velik interes te kako je zgodno obavljati ovu aktivnost jer se klizalište nalazi ispred škole. “Izborna nastava provodi se jednom tjedno po dva školska sata, ali mi smo na klizalište išli samo prošli tjedan jer imamo unaprijed određen plan i program koji smo morali odraditi”, pojasnila je Blaženka.

Nakon klizanja i brojnih drugih školskih obaveza, učenike vinkovačke gimnazije danas je zaposlenima držao Božićni sajam. “To je humanitarni sajam na kojemu učenici sudjeluju na način da izrađuju figurice za bor na nastavi likovnog, a donesu i različite kolačiće, kiflice i slično s kojima im pomažu roditelji”, istaknula je Markota. Sajam traje tijekom cijeloga dana, a učenici ukrase i delicije prodaju na štandovima ispred škole i nose ih u košarama kroz grad gdje mnogi imaju priliku sudjelovati i donirati. Odaziv je svake godine poprilično velik, a ništa manje nije za očekivati ni ove godine.