Foto: Dodjela stipendija 2019.
- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

I ove godine, treću zaredom, Zaklada Marin Čilić dodijelila je stipendije mladim glazbenicima i mladim sportašima te uručila donacije školama.

Marin Čilić podijelio je stipendije, po 10 tisuća kuna za 10 vrhunskih mladih glazbenika te 11 iznimnih mladih sportaša, a po 50 tisuća kuna dobile su dvije škole – Gimnazija Županja i Srednja škola Zlatar. Nakon što je Čilićeva zaklada izgradila multifunkcionalno sportsko igralište u Osnovnoj školi u Tordincima, sada je hrvatski tenisač odlučio dio novca darivati u Županju. U ime Gimnazije Županja, donaciju su primili ravnatelj Ivica Živković, državni prvak iz kemije Jasmin Mehičić i profesorica kemije i biologije Mirjana Lermajer. „Svake godine odabir stipendista kao da je sve teži. Jako je puno talentirane djece, iznimno uspješnih mladih ljudi koji zaslužuju svu podršku nas koji smo u mogućnosti tu podršku i pružiti. Znam iz vlastitog iskustva što znači sam graditi svoj put, tako da sam najsretniji kad mogu ovako nešto raditi. Podupirati, biti nekome onaj vjetar u leđa za ostvarenje snova”, rekao je Marin Čilić. S obzirom na epidemiološke uvjete, ove godine dodjela je organizirana u sportskoj dvorani poštujući propisane mjere i pazeći na sigurnost i zdravlje svih nazočnih.

Zaklada Marin Čilić pokrenula je projekt stipendija prije tri godine s ciljem pružanja podrške darovitoj djeci koju okolnosti, poput nedostataka financijskih sredstava sprječavaju u usavršavanju vještina i ostvarenju njihovih snova.