Mangroove, 2018. / Photo: Aqurius Records press

Za 15 godina ljubavi i zajedničkog rada te 4 godine braka Toni i Željka odlučili su napraviti četvrti album te proslaviti ljubav i život, u najširem smislu riječi.

“Srce” je skupilo je samo izvrsne recenzije, kako od raznih glazbenih portal, tako i od eminentnih kritičara koji nižu samo superlative, a plijeni pažnju novinara i van Lijepe naše. Najavni singl “Laka sam” ušao je na hrvatsku top 40 ljestvicu te zauzeo etere radija širom regije, baš kao i prethodni singlovi, dok je album još prije službenog pohoda na radio stanice te cd shopove skupio izvrsne recenzije

Koncertnu promocija albuma Mangroove sprema za početak sljedeće godine, točnije 8. veljače, u Tvornici kulture, uz brojne goste i iznenađenja.


“Ako su se kojim slučajem na proteklim trima albumima možda tražili, nema sumnje da su se na novom albumu definitivno i našli. Toni Starešinić kao da je lupio šakom o stol i rekao da ga baš briga što će ljudi reći i prepustio se stvaranju glazbe uz idealni spoj sa Željkom Veverec, koja na momente podsjeća na najbolje dane Gabi Novak. Soul s takvim grooveom kakav su stvorili njih dvoje, još nitko u Hrvatskoj nije uspio skladati pa im se zbog toga treba pokloniti i čestitati im…Jedan od najboljih albuma iz ovogodišnje produkcije koji dokazuje da Mangroove spada u gornji dom hrvatske glazbe.”

Dubravko Jagatić za Nacional

“Mangroove fantastičnih Željke Veverec i Tonija Starešinića novi je album koji mora oduševiti i njihove fanove, svakog pravog ljubitelja glazbe, “stare” i “nove” uši slušatelja…Riječ je svakako o jednome od vrhunaca albuma koji zrcali sve kvalitete Mangroovea”

Zlatko Gall (Album tjedna) za Slobodnu Dalmaciju

“Upravo poznavanje povijesti i strastveni dodiri s mnogim utjecajima čine Mangroove autoritativnim istraživačima raznih zvukova i razdoblja, zbog čega u tri instrumentala i devet pjesama s vokalom, te s četiri strastvena remiksa na kraju koji dodaju jači dotok electronice, albumom “Srce” opet imaju vrhunski proizvod na tržištu”

Hrvoje Horvat (Zvučni zid) za Večernji list

“…hvala ovim divnim talentiranim ljudima i već više nego dokazanim glazbenicima na prilici za još jedan… pa, nazovimo to baš tako – hvalospjev. “Srce” je, lakše nego Željka u “Laka sam”, nahranilo svoj krvotok do te mjere da – opet s lakoćom – nosi naljepnicu remek-djela. Posve malog, gotovo samozatajnog, onog koji svoju reputaciju nije izgradilo na velikim ambicijama ili teškim arsenalom, već radošću i ljepotom muziciranja i pjevanja. Baš iz – srca.”

Toni Matošin za Soundguardian

“Mangroove već godinama spada među najkvalitetnije pop sastave koje smo ikada imali…”Srce” je ujedno i najimpresivniji trenutak ne samo istoimenog albuma, već i jedan od vrhunaca diskografske godine na izmaku, u Hrvatskoj i izvan nje.”

Vedran Harča za Ravno do dna

“…s novim studijskim albumom mogao bi napraviti nešto što nije nikako lako, zadovoljiti i mainstream i underground publiku. “Srce” je savršena kombinacija dream pop vokala i onog uvrnutog psihodeličnog jazz pop instrumentalnog dijela. Cijeli album u glazbenom smislu ima jako puno slojeva ili što bi grafičari rekli, layera, koji potvrđuju genijalnost ovog benda i Željke Veverec i Tonija Starešinića kao mastermindove.”

Nikola Knežević za Music-box

“Nakon ovakvog albuma samo je pitanje dana kada će se ime Željke Veverec izgovarati u istom dahu kao Josipa Lisac, kao što je pitanje dana kada će se ime Tonija Starešinića izgovarati u istom dahu kao… hm… Čovjek je naprosto klasa za sebe, u jednoj kalendarskoj godini izdati onakav album s Edom Maajkom, šarmantan eksperimentalni album s Tomislavom Golubanom, i ovako zakucati na kraju – ne sjećam se kad je zadnji put netko u jednoj godini sudjelovao u slaganju toliko dobre muzike. A “Srce” je sjajan album koji vraća vjeru da najbolji dani hrvatske pop-muzike nisu prošlost.”

Zoran Tučkar za Muzika.hr

“Nakon albuma “Srce” Mangroove bi mogao napraviti iskorak, za početak u điru po hrvatskim i regionalnim ljetnim festivalima. Od uvodnog jazzy instrumental “Atrium”, preko malo starijih pjesama “Tvoja”, “Sanjala sam ljubav” i “Ljeto bez nas” pa do aktualnog singla “Laka sam”, koji je u produkciji Zvonimira Duspera dobio zarazan electro ritam i značajan hit potencijal, sve je na ovom albumu izvedeno tako da se Mangroove napokon može odmaknuti od malih klupskih pozornica i podebljati kontakte sa širom publikom.”

Ilko Čilić za Express/24 sata