18 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Novi album “Never Let Me Go” grupe Placebo kritika smatra jednim od najboljih u karijeri

Više od autora

- vl promo-

Engleski art-rock velikani Placebo nedavno su objavili osmi album “Never Let Me Go” koji se prema jedinstvenim pohvalama glazbenih medija svrstava među najbolje u njihovoj karijeri. Novi materijal motiv je velike turneje u sklopu koje stižu na zagrebački stadion Šalata 27. lipnja 2022.

Dugoočekivani studijski album dolazi devet godina nakon zadnjeg izdanja “Loud Like Love”. Album s 13 pjesama, najavljen singlovima “Beautiful James”, “Surrounded By Spies“, “Happy Birthday In The Sky” kao i “Try Better Next Time” od samo izlaska pobire pohvale.

Clash Music piše da album “Never Let Me Go” pokazuje koliko Placebo može oduševiti i opčiniti svojom glazbom i da je bend nemoguće otpisati. Kerrang pozdravlja povratak nazivajući Placebo talentom koji traje i okrunjenim prinčevima narodne republike rock’n’rolla. NME navodi kako je riječ o najboljem i najkonzistentnijem albumu nakon “Meds”, o istinski renesansnoj ploči koja inspirira i predstavlja rock veterane u modernom dobu.

DIY mag kaže da je nakon godina refleksija ovaj album povratak u budućnost, Louder Than War navodi da je u 25 godina karijere ovo album Placeba koji ima najviše teksture i emocija. Xsnoize pak navodi da je Placebo uvijek imao moć da vas izazove, a beskompromisnim povratkom žele vratiti vjeru u čovječanstvo.

Povratak jednog od najpoznatijih rock bendova na scenu dolazi i uz veliku svjetsku turneju. Zagreb će tako na omiljenoj pozornici u centru grada biti jedna od postaja koja će među prvima čuti kako zvuči novi Placebo, a bend će podsjetiti i na svoj prebogati katalog.

Placebo je u više od dva i pol desetljeća karijere postao jedan od najznačajnijih rock bendova s preko 13 milijuna prodanih primjeraka albuma diljem svijeta. Od istoimenog debi albuma, koji je promijenio britansku glazbu uz pjesme “Nancy Boy” i “Teenage Angst”, bend je nastavio nizati singlove koje su im priskrbile horde fanova, osigurale im pozicije na nacionalnim ljestvicama, milijunske naklade i zacementirale mjesto u samom vrhu svjetske rock scene. “Every You Every Me”,  “Pure Morning”, “Taste in Men”, “Slave to the Wage”, “Special K”, “The Bitter End”, “English Summer Rain” ili  “Special Needs” samo su neke od pjesama iz njihove fascinantne karijere, a svakim nastupom uživo potvrđuju zašto uživaju legendarni status.

Miljenici zagrebačke publike, bend predvođen Brianom Molkom, Placebo se vraća u Zagreb i to na open-air koncert na Šalati. U prodaji su ulaznice po cijeni od 240 kn, a na dan koncerta cijena će biti 260 kn.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno