21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Novi asfalt u Matoševoj ulici u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Novi asfalt u Vinkovcima ovih je dana dobila Ulica A. G. Matoša, a uređena je i pješačka staza. Pregled radova danas su obavili Gabrijel Šokičić, zamjenik gradonačelnika Vinkovaca i Dalibor Šandrk, pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada.

“Asfaltirano je više od 150 metara ceste, a radovi na cesti i na stazi vrijedni su oko 150 tisuća kuna. Ovo je bio zahtjev Mjesnog odbora, stanovnika ove ulice koja je bila u dosta lošem stanju. A kako smo već ovdje radili iskoristili smo priliku i u blizini, kod ambulante Doma zdravlja, riješili spoj Ulice Lj. Posavskoga, što do sada nije bilo moguće zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa. Vjerujem da su građani Zagrebačkog bloka zadovoljni nečim boljim i kvalitetnijim u odnosu na dosad”, istaknuo je Gabrijel Šokičić.


Osim ovih radova te zahtjevne rekonstrukcije Glagoljaške ulice, koja je obuhvatila vodovodnu mrežu, staze i parkirališta, radilo se i na drugim lokacijama u gradu. Na Dirovom brijegu uređena je staza u dužini 150 metara, spoj od Stare brane prema Banji, trasa koju najviše koriste srednjoškolci na putu u školu. “Sada će, pogotovo za lošijeg vremena, i učenicima i svima ostalima biti bolje za ići pješice”, istaknuo je Šokičić.

Dalibor Šandrk istaknuo je kako je do sada u cijelosti obnovljena i Klaićeva ulica u Radićevom bloku, a rade se i još neke pristupne ceste i manji zahvati. Između ostaloga, po programu su predviđeni i manji radovi u Maloj Bosni te u Radićevom bloku. “Tako da kod uređenja cesta imamo više manjih zahvata na području grada, a svi radovi idu po programu. Također, na Lapovcima i u Centru uređena su četiri parkirališta, a plan je urediti i ostala. Isto tako, uskoro izlaze dva natječaja za projektiranje nekih 19 kilometara biciklističkih staza na području grada, a trasiran je i spoj biciklističke staze od Rokovaca do skretanja za Sopot te će i to uskoro krenuti”, istaknuo je Šandrk.

Aktualni radovi u Glagoljaškoj ulici, istaknuto je, teku planiranom dinamikom i do Dana grada Glagoljaška bi trebala biti potpuno uređena.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno