1 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Novi datum zagrebačkog koncerta legendarne Gojire

Više od autora

- vl promo-foto: Hardwired

Francuska metal mašina Gojira uslijed trenutne situacije odgodila je početak europske turneje, a novi datum zagrebačkog koncerta zakazan je u Domu sportova 30. srpnja 2022.

Jedan od najznačajnijih metal bendova posljednjih desetak godina vraća se u Zagreb na veliki klupski koncert. Sa zaleđem od sada već sedam studijskih albuma, Gojira će na velikoj svjetskoj turneji nastupiti na glavnim pozornicama najvećih svjetskih festivala, ali i u manjim prostorima gdje će kroz dužu minutažu predstaviti svoj impresivan opus.

Prvi dio turneje vodi ih po Njemačkoj, Švicarskoj, Skandinaviji, zemljama Beneluksa, Mađarskoj, Češkoj, Italiji, a dosta datuma je unaprijed rasprodano. Zagrebački koncert jedini je u regiji, a i za njega su u prodaji posljednje ulaznice.

Bend kombinira elemente death, math, progresivnih i post-metal žanrova s temama o filozofiji i okolišu. Dobitnici su Grammy nominacije za najbolji rock album, za “Magma” koji je završio i na Billboardovoj ljestvici najboljih 200 albuma, kao i najbolju metal izvedbu za singl “Silvera”. Aktualni “Fortitude” je završio na prvom mjestu Billboardove ljestvice top rock i hard rock albuma, vrhovima streaminga, a u tjednu izlaska je bio najprodavaniji u SAD-u. Kao predgrupe će im se pridružiti Alien Weaponry, metal band s Novog Zelanda, kao i engleski heavy metal Employed To Serve.

Dosad kupljene ulaznice vrijede za novi termin, a kojima on ne odgovara mogu ostvariti povrat novca do 28. veljače na mjestu gdje su obavili kupnju. Ulaznice su u prodaji po 230 kn, a ostane li ih, cijena na dan koncerta će iznositi 260 kn.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno