Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru objavilo je nove detalje napada u Vukovaru koji se dogodio 14. svibnja.

Kako navode u priopćenju, osnovano se sumnja da je jedan od mladića, pripadnik Bad Blue Boysa, saznao da se u jednom vukovarskom kafiću nalazi navijač Grobara s kojim se prethodno sukobljavao. U nakani da se s njim obračuna, okupio je pripadnike navijačke skupine Bad Blue Boys kako bi napali mladića te im u dogovoru s trojicom osumnjičenika i još četiri za sada nepoznate osobe prepustio unajmljeni Opel Vivaro koji je iznajmio istoga dana.

Mladići su se potom uputili do Trga Republike Hrvatske bb na parkiralište hotela, gdje su noseći sa sobom drvene palice i čekiće, odjeveni u tamnu odjeću i s pokrivalima za glavu, skriveni iza drvenih kućica, pričekali navijača Partizana te njega i još dvojicu muškaraca poprskali suzavcem, drvenim palicama i čekićima zadali više udaraca po glavi i tijelu jednom od njih te se potom odvezli.

Nakon provedenih dokaznih radnji prvog ispitivanja, državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru određivanje istražnog zatvora protiv prve dvojice osumnjičenika, no sudac istrage je rješenjem odbio navedeni prijedlog i odredio im mjere opreza. Državno odvjetništvo podnijelo je žalbu protiv tog rješenja suca istrage.