7 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Novi film o zombijama je ustvari filozofski portret moderne usamljenosti

Više od autora

- vl promo-The Night Eats The World (org. La nuit a dévoré le monde) je psihološka zombie/horor priča u režiji mladog francuskog redatelja Dominique Rochera.

Radnja prati Sama (glumi ga izvrsni norveški glumac Anders Danielsen Lie) koji je prespavao party koji se održavao u jednom apartmanu u srcu Pariza. Kad se probudi, u apartmanu nema nikoga, a pod i zidovi su prekriveni krvlju.

Pogledom na ulicu shvati da je vani kaos jer ulicama vladaju zombiji. Uzima pušku od susjeda koji su počinili samoubojstvo, blokira ulaz u zgradu i od mrtvog domara uzima ključeve od svih stanova u zgradi. Bit će prinuđen provesti nekoliko mjeseci u zgradi tijekom kojih će se suočiti sa samoćom, nedostatkom hrane i vode i aknsioznosti koja će se postepeno odraziti na njegovo mentalno stanje.

Hoće li moći živjeti sam, zauvijek? I je li zaista sam?

U filmu se osim Andersa Danielsena u glavnim ulogama pojavljuju i nagrađivana Golshifeth Farahani, Denis Lavant i Sigrid Bouaziz. Bazira se na istoimenoj noveli Pita Agarmena a scenarij su prilagodili Jérémie Guez, Guillaume Lemans i sam Rocher.

Rocher svojim novim filmom ustvari donosi filozofski portret moderne usamljenosti u svjetskim metropolama. Film će se u francuskim kinima početi prikazivati 7. ožujka. [Filmofil]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno