6 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

Novi Istjerivači duhova nakon 30 godina! Kritičari oduševljeni

Više od autora

- vl promo-

Melissa McCarthy;Kristen Wiig;Kate McKinnon;Leslie Jones

Kako je bilo malo onih nogometnih obožavatelja koji su prije netom završenog Europskog prvenstva u Francuskoj svrstavali reprezentacije Islanda i Walesa u sam vrh, toliko je bilo i malo filmskih zaljubljenika koji su od nove verzije ‘Istjerivača duhova’ (Ghostbusters, 2016.) očekivali kvalitetan film. Ali, očito se događa upravo suprotno! Kritičarska presuda je pala: novi ‘Istjerivači duhova’ su pobrali hvalospjeve filmskih znalaca pa tako magazin Time proglašava film ‘Sjajnim!’, New York Times oduševljen je novom ženskom glumačkom ekipom (‘Girls rule!’), ugledni kritičar Peter Travers iz Rolling Stonea ističe glumice kao najjaču kariku filma s posebnim naglaskom na Kate McKinnon, a Washington Post naziva film ‘Pravom ljetnom zabavom!’. Domaća publika vjerodostojnost navedenih kritika moći će provjeriti za nešto manje od dva tjedna –28. srpnja – kada ‘Istjerivači duhova’ konačno, nakon 30 godina čekanja, dolaze i na naša platna!

Popularna internetska stranica rottentomatoes.com već se godinama bavi prikupljanjem kritika filmskih kritičara diljem svijeta iz svih relevantnih medija bez obzira radilo se o novinama ili internetskim portalima. Svaki film mora zadovoljiti određene kriterije kako bi ga se proglasilo ‘svježim’ (eng. ‘fresh’) što znači da više od 60% prikupljenih kritika moraju biti pozitivne kako bi film dobio dobru ocjenu i preporuku za gledanje u kinima. ‘Istjerivači duhova’ u ovom trenutku imaju preko 75% pozitivnih kritika čime debelo premašuju potrebni kriterij unatoč činjenici što je njihova prva kino najava prije nekoliko mjeseci izazvala burne i uglavnom negativne reakcije budućih kino gledatelja.

Podsjetimo, u akcijskoj komediji ‘Istjerivači duhova’ Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon i Leslie Jones četiri su znanstvenice koje, kako bi pokušale zaustaviti najezdu duhova koji opsjedaju New York, oformljuju skupinu naziva Istjerivači duhova u kojoj im se uskoro pridružuje i njihov tajnik kojeg tumači Chris Hemsworth. Film je režirao Paul Feig koji će u njemu kombinirati sve elemente paranormalnih bitaka koje su proslavile originalnu franšizu uz plejadu novih i ponešto starih likova. Tako će se uz već spomenute glavne glumice (i glumca) u ostalim ulogama pojaviti Andy Garcia, Michael Kenneth Williams, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver i Bill Murray.

Akcijska komedija ‘Istjerivači duhova’ u domaća kina i 4DX stiže 28. srpnja!

TRAILER TITLANI

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno