5 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. ožujka 2024.

Novi izazovi pred sestrama Trehub

Više od autora

- vl promo-

Katarina i Barbara Trehub svoje su košarkaške korake započele u KK Vinkovci. Starija Katarina počela je trenirati s 11 godina, dok je Barbara svoj košarkaški put krenula s 9 godina. Iz Vinkovaca su otišle u Pulu te su tamo boravile u učeničkom domu, a zatim je Katarina provela nekoliko sezona po talijanskim klubovima, a s Moncalierijem je ostvarila plasman u prvu talijansku ligu. S druge strane, Barbara je iz Pule otišla put SAD-a, gdje je na sveučilištu Wyoming paralelno studirala sportsku medicinu te igrala za sveučilišnu ekipu. No, onda je uslijedio prvi val korona virusa, što je značilo povratak u Pulu, a obje sestre prethodne sezone vukle su ozljede.

Završila sam dvije godine fakulteta u Wyomingu, a tamo mi je sve bilo na jednom mjestu – dvorana, učionica i soba, tako da sam si mogla sve lijepo uskladiti. Naravno, treneri i treninzi su tamo na boljoj razini nego u našim klubovima”, svoj prvi boravak u SAD-u prokomentirala je mlađa sestra Barbara.

Tako će se Barbara ponovno vratiti u SAD, ali ovoga će puta ići na sveučilište Salem u Zapadnoj Virginiji, a tamo će nastaviti s još dvije godine fakulteta, a i ponovno će se okušati u sveučilišnoj košarci. Katarina će pak u idućoj sezoni nositi dres portugalske Benfice, a u toj će ekipi upisati nastupe i u Euro Cupu, što je svakako značajan iskorak u odnosu na prije.

FOTO: Salem Womens Basketball

Ove sam godine imala lošije iskustvo u Puli, pa sam se odlučila pokazati na nekoj novoj razini. Dobila sam ponudu iz Benfice, mogla sam također ponovno ići u Italiju, no odlučila sam se ipak za ovo. Benfica je veliki klub, a košarka je na punoj većoj razini nego ovdje. U svakom slučaju, Lisabon je glavni grad Portugala i radi se o jako lijepom gradu”, riječi su Katarine Trehub.


Osim istaknutih nastupa i sezona u svojim klubovima, sestre Trehub imale su mogućnost igranja u dresu reprezentacije Hrvatske. Katarina ističe kako joj je najveći uspjeh s reprezentacijom treće mjesto B divizije u reprezentaciji u20, a tim su se uspjehom plasirale u A diviziju, odnosno najelitniji razred ženske europske košarke. Barbara je svoj najveći uspjeh doživjela s u16 reprezentacijom s kojom je ostvarila 5. mjesto u A diviziji.

FOTO: Regional Express

Liga u Hrvatskoj je na jako lošoj razini. Postoji par boljih ekipa koje su pri vrhu, a ostali nemaju prevelike ambicije, a i lošiji su uvjeti. Tih nekoliko boljih klubova pobijede te slabije klubove s 50 ili 60 razlike, a to je negledljivo”, složne su sestre Trehub.

Nakon što su prošle sezone dosta dugo izbivale s parketa zbog ozljeda, sestre Katarina i Barbara Trehub sada su spremne za nove izazove. Dok ne započnu pripreme za novu sezonu nalaze se u Puli. Ističu kako su preko ljeta u slobodno vrijeme radile, a dok im ne traje sezona samostalno su trenirale, družile s prijateljima, ali i uživale igrajući PlayStation.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno