Iako su, zahvaljujući dosljednom poštivanju svih epidemioloških mjera sve do sada ostali pošteđeni, novi koronavirus uspio je ući i u Dom za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima.
“U Domu za straije i nemoćne osobe Vinkovci imamo prodor novog koronavirusa i to u jednom dijelu stacionara gdje imamo 43 korisnika. Od ta 43 korisnika pozitivan nalaz ima njih 15, a ostali su negativni. Trenutačno 6 pozitivnih korisnika je zbrinuto u bolnici u Vinkovcima, a ostali su u izolaciji u Domu. Također, testirani su i svi djelatnici Doma, a od njih 85 pozitivna su 3 djelatnika. Daljnji proboj u Domu, izvan tog jednog dijela stacionara, nije ostvaren”, ističe ravnatelj ustanove Krešimir Markić.
Oboljeli korisnici, bez obzira što su u visokoj životnoj dobi, za sada su svi u relativno dobrom zdravstvenom stanju bez većih poteškoća izazvanih zarazom. Kako je virus ušao u Dom, u kojemu je ukupno smješteno 208 korisnika, teško je reći budući da se u potpunosti primjenjuju preporučene epidemiološke mjere.
“Mi smo od početka najstrože provodili sve epidemiološke mjere, a tako je i sada kada imamo i korisnike u izolaciji. Angažirani su svi, od epidemiologa, infektologa do naše liječnice, cijeli jedan tim dosta širok je u igri i činimo sve da se virus ne proširi dalje”, ističe Krešimir Markić.