8 C
Vinkovci
Srijeda, 5. listopada 2022.

Novi naslovi u domaćim kinima: “355”, “Eiffel” i “Mračna kći”

Više od autora

- vl promo-Foto: Blitz film promo

Od prošlog četvrtka 6. siječnja u hrvatskim kinima možemo gledati tri nova filma: triler “355”, biografski “Eiffel” te hvaljeni i već nagrađivani “Mračna kći”.

Simon Kinberg, poznat kao redatelj posljednjeg X-Mena, “Dark Phoenix” te kao producent filmova “Deadpool”, “Marsovac” i kao i spomenutog serijala “X-Men”, okupio je zastrašujuće dobru žensku ekipu u novom napetom špijunskom trileru jedinstvenog naziva – “355”. Radnja filma odvija se diljem svijeta i u prvi plan stavlja različite talente eklektične ženske postave, u kojoj je svaka žena nadarena stručnjakinja u određenom aspektu špijuniranja, bilo da se radi o izlasku na teren ili borbi prsa o prsa, naprednoj tehnologiji ili psihologiji. Pametne su, sposobne i, kad je potrebno, ubojite. Zajedno su nezaustavljive.

U glavnim su ulogama Jessica Chastain, Diane Kruger, Lupita Nyong’o, Penélope Cruz i Bingbing Fan.

“355” se u kinima prikazuje od 6. siječnja.

Dok su ga neki smatrali simbolom napretka i industrijske budućnosti, drugi su ga smatrali vrhuncem neukusa. Jedan od danas najposjećenijih spomenika svijeta, projekt je vizionara i arhitekta Gustava Eiffela, a kako je zapravo došlo do realizacije ovog projekta možete saznati iz filma “Eiffel”. Radnja započinje u trenutku kad Vlada od Eiffela zatraži da osmisli nešto spektakularno za Svjetski sajam u Parizu 1889., no on jednostavno želi projektirati podzemnu željeznicu. Odjednom se sve mijenja kad Eiffel ukrsti stazu s tajanstvenom ženom iz svoje prošlosti. I “Eiffela” u kinima možete gledati od četvrtka 6. siječnja.

Treći novi film u domaćim kinima je “Mračna kći”, redateljski debi Maggie Gyllenhaal, temeljen na istoimenom romanu Elene Ferrante. Film je već sada dobitnik mnogobrojnih nagrada, uključujući i nagradu Golden Osella za najbolji scenarij na festivalu u Veneciji, uz nominacije za ovogodišnji Zlatni globus. Temeljen na uspješnom romanu talijanske spisateljice Elene Ferrante, radnja prati sredovječnu ženu čiji će se ljetni odmor uz more, nakon što postane pomalo opsjednuta mladom majkom i djetetom koje promatra, pretvoriti u mračnu sagu suočavanja s demonima prošlosti, odnosno propitkivanje sebe kao majke.

Glavnu ulogu tumači oskarovka Olivia Colman, a u ostalim ulogama pojavljuju se jednako impresivna glumačka imena, kao što su Jessie Buckley, Dakota Johnson, Ed Harris, Peter Sarsgaard, Dagmara Dominczyk i Paul Mescal.

“Mračnu kći” (The Lost Daughter) u distribuciji Blitza također možete gledati u kinima od 6. siječnja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno