Foto: Marko Žuljević
Posljednji smo ih puta u Vinkovcima vidjeli sredinom prosinca prošle godine, na vrlo zapaženom nastupu u vinkovačkom Saloonu. U međuvremenu su nastupili diljem Hrvatske te objavili i svoj prvi singl “Never Return” za kojeg je snimljen i odličan video spot.
Naravno da je riječ o izvrsnom mladom osječkom bandu Echoes, koji se u grad na Bosutu vraćaju u ovu subotu, 12. rujna, i to na dobro znano “poprište”, u Saloon (Glagoljaška 15, Vinkovci).
I ovog puta stižu s novom dozom eksplozivnog hard rocka, bluesa i psihodelije prezentirajući ih kroz pjesme slavnih Creedence Clearwater Revivala, The Doorsa, Pink Floyda, Jimija Hendrixa, Neil Younga, The Beach Boysa, Whitesnakea, Billyja Idola, Dire Straits, ZZ Topa, pa sve do covera regionalnih legendi kakvi su Divlje jagode, Majke, Ekatarina Velika i drugi.
Echoes su nastali u studenom 2017. godine no svi koji su ih vidjeli u živo, tvrde da im glazbenog iskustva ne manjka. Naime, iza sebe već imaju pozamašan broj nastupa, kako na manjim, tako i na velikim pozornicama.
Za tekst, glazbu i aranžman aktualnog singla “Never Return”, objavljenog na samom početku 2020. godine, zaslužan je gitarist i pjevač banda Mario Huj. Snimljena je u studiju HardWork u Požegi, a za miks i mastering je zaslužan Ante Akrap. Spot za je režirao i snimio Marko Žuljević na autentičnoj lokaciji u Osijeku. Priča oko koje se vrti pjesma je vezana uz odlazak ljudi na drugi planet u potrazi za nekim boljim i idealnijim životom od onoga kojeg su imali na Zemlji.
Osim spomenutog Huja, u bandu su još i Boris Janković na bas gitari, Tomislav Jambrešić na klavijaturama te Luka Kolak na bubnjevima.
Svirka u Saloonu u subotu 12. rujna započinje u 21:00 sat a ulaz je besplatan.