16 C
Vinkovci
Utorak, 27. rujna 2022.

Novi natječaj za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je peti Natječaj za provedbu podmjere 10.2. „Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020., s ukupnim iznosom raspoloživih sredstava od 10 milijuna kuna.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi te potaknuti poljoprivredne prakse koje su korisne za okoliš, ublažiti negativne učinke poljoprivrede i povećati bioraznolikost, kao i očuvati genetske resurse vezane uz poljoprivredu, ali i očuvati tradicionalne biljne i životinjske vrste koje su prilagođene lokalnim uvjetima te su u opasnosti od izumiranja.

Korisnici su javna tijela i pravne osobe koje se u skladu s nacionalnim zakonodavstvom bave očuvanjem biljnih ili životinjskih genetskih izvora.

Rok za podnošenje prvog dijela zahtjeva za potporu je od 1. ožujka 2022. do 31. ožujka 2022. godine, a rok za podnošenje drugog dijela zahtjeva za potporu do 15. prosinca 2022. godine.

Svi detalji natječaja se nalaze na poveznici.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno