34 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Novi pjenušac Francesca oduševio ocjenjivački sud u Villányju

Više od autora

- vl promo-

Na svom prvom predstavljanju Europi u Villányju, najnoviji pjenušac Feravina, Francesca, osvojio je zlatnu medalju i laskavu titulu Best Sparkling.

Francesca je proizvedena novom tehnologijom u podrumu Feravina, tzv. charmat metodom, a prva je boca napunjena tek ovoga proljeća. Francesca brut 2017., od 100 posto frankovke, na prvom je ocjenjivanju oduševila ocjenjivački sud te odnijela kući nagrade i titule. Svoj debi je pak doživjela i na prvom pograničnom ocjenjivanju rosea, Első Határmenti Rozé Borverseny Villány, u gradiću koji slovi kao središte najpoznatije mađarske vinske ceste.


„Ovo je svakako lijepo priznanje za prvo europsko predstavljanje Francesce. Zlatna medalja i titula Najbolji pjenušac još su jedna potvrda da u Feričancima radimo dobar posao i da idemo u dobrom smjeru. Iznimno mi je drago što je i ovog puta naša frankovka, sorta kojoj u Feravinu poklanjamo iznimnu pozornost, osvojila nepca ocjenjivačkog suda. Ocjenjivanje u Villányju organizirano u cilju povezivanja i razvoja prekogranične suradnje proizvođača frankovke, bila je sjajna prilika da najavimo naš prvi Festival Frankovke koji će se održati krajem rujna u Feričancima te da pozovemo proizvođače iz Mađarske da pošalju uzorke na ocjenjivanje“, izjavio je Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

Francesca je pjenušac ružičaste boje i bogatog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina. Ugodnog je mirisa sa suptilnom notom zrelog nara, a uz to što se može poslužiti uz tjestenine, bijelu ribu, voće i voćne deserte, izvrsna je i kao aperitiv.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno