15 C
Vinkovci
Četvrtak, 22. veljače 2024.

Novi projekt za mlade “Kako siješ, tako ćeš i žeti”

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Vinkovačka udruga Mladi protiv gladi najavljuju novi projekt “Kako siješ, tako ćeš i žeti” koji provodi u partnerstvu s udrugom Visoki Jablani i poziva sve mlade od 18 do 30 godina zainteresirane za razvoj poduzetničkih vještina, zapošljavanje, samozapošljavanje te osobni i poslovni razvoj u svojoj lokalnoj zajednici.

Kroz seriju interaktivnih radionica za razvoj poslovnih ideja i start-up projekata, istraživanje gospodarskog potencijala i kulturno-turističkih atrakcija ruralnih područja Slavonije i Srijema, prezentaciju tehnoloških noviteta i pristupa u očuvanju prirode, okoliša i kulturne baštine našeg kraja, projektom žele otvoriti nove mogućnosti mladim ljudima za ostanak i unaprjeđenje kvalitete života u njihovoj lokalnoj zajednici.

Kako navodi voditeljica projekta Lucija Džigumović, nude razvoj konkretnih poslovnih ideja na bazi osobnih afiniteta, potencijala i resursa; nova znanja za zapošljavanje i samozapošljavanje; odgovor na pitanja „Zašto se isplati ostati u Slavoniji i Srijemu?“ i „Na koji način svojim aktivizmom doprinijeti unaprjeđenju kvalitete života?“; novu viziju i konkretne alate za razvoj svoje lokalne sredine; relevantne kontakte s lokalnim vlastima, poduzetnicima i udrugama te nova znanja o tome kako se uključiti u društvene aktivnosti i biti inicijator promjena.

„Mlade koji se prijave na projekt vodimo u „Čudesnu šumu“ u Baranju s ciljem upoznavanja s agroekologijom i suživotom s prirodom. Zajednički ćemo organizirati promotivnu manifestaciju „Prezentacija vukovarsko –srijemskog sela“. „Letjet ćemo“ dronovima i snimiti iz zraka prirodne ljepote Srijema i Slavonije. Predstavit ćemo vam mogućnosti reciklaže plastike uz pomoć novih tehnologija i 3D printa te pokazati potencijal starih zanata i tradicionalne kulturne baštine našeg kraja”, napomenula je Džigumović.

Cilj je, kaže, da se svi dobro zabave, povežu na ljudskoj i profesionalnoj razini te razviju kreativne ideje i projekte za razvoj lokalne zajednice.Cjelodnevne interaktivne radionice će se održavati u prosjeku jednom mjesečno do kraja 2023. godine, u prostorijama Centra za održivi razvoj lokalne zajednice općine Lovas u Lovasu, izuzev terenskih posjeta, izleta i ekoloških akcija organiziranih u prirodi.

Broj sudionika ograničen je na 20 mladih, a termini radionica će biti definirani u dogovoru s polaznicima. Svim sudionicima iz udaljenih mjesta će biti pokriveni troškovi prijevoza u iznosu troška autobusne karte, te isplaćene dnevnice za svako putovanje u visini 6,64 € (50,00 kn).

Svoje prijave možete poslati najkasnije do 31. siječnja 2023. godine na e-mail lucija@cor-lovas.org.

Uz Udrugu Visoki Jablani iz Rovinja i udrugu Mladi protiv gladi iz Vinkovaca, projekt provode i Udruga Alternativa iz Pule te Općina Lovas. Projekt sufinancira Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno