20 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

Novi singl i spot grupe Solarov zove se Posljednje od nas

Više od autora

- vl promo-Singl je snimljen vrlo organski i ostavlja dojam živog prisustva, kao da je uhvaćen onaj čarobni moment live svirke zbog kojeg većina publike voli koncerte. Takav zvuk vjerojatno je i najbolje agregatno stanje Solarova, ili se oni barem najugodnije osjećaju u toj maniri. Pjesma se bavi temom nebitnosti čovjekova postojanja, i kao takva, nedvojbeno je sučeljena iluziji važnosti života koju gaji većina dok promišlja o sebi.

Već u samom otvaranju prvog versa uz tekst ‘umrijet ću jednog običnog dana….’, na neki je način trivijalizirana važnost odlaska, a kroz refren uz misao ‘dok ne prekriju i posljednje od nas’, jasno je izrečena teza o prolaznosti vremena kao jedinoj konstanti naših života.

Tekst pjesme potpisuje Ivan Pelivanović, dok je glazba djelo Ivana Pelivanovića i Marka Radića. Za produkciju je zaslužan Luka Tralić Shot, koji je s bendom realizirao surađivao na nekoliko prošlih uradaka.

Spoj Solarova i Shota očito je dobar ‘recept’ za sadržajnu masu glazbenih i tekstualnih ideja, pretočenih u čvrst i jasan zvuk bendovske trojke.

Solarov također predstavljaju svoj četvrti spot, za singl ‘Posljednje od nas’. Redatelj spota je Patrik Sečen, koji je sa bendom surađivao i na video uradcima za pjesme ‘Vlakovođa’ i ‘Treba mi’. Upečatljiv je njegov minimalistički pristup i osjećaj za dokumentarističku fotografiju, koji se posebno osjeća u ovome spotu kroz naglasak na sviračkoj atmosferi benda. Video za novi singl ‘Posljednje od nas’ sniman je u prostorima Centra za kulturu Jastrebarsko, u staroj kazališnoj dvorani.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno