10 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Novi singl i spot Cinkuša zove se Deca, moja deca

Više od autora

- vl promo-

Tradicionalna pjesma Deca moja deca u aranžmanu Igora Barića novi je singl i spot skupine Cinkuši s njihovog nedavno objavljenog albuma Krava na orehu.

Odlučili smo da baš ova međimurska narodna pjesma bude naš novi singl jer je njen tekst toliko aktualan da možemo zaključiti da su naši stari bili proročki nastrojeni, ili da smo, nažalost, što se stanja društva tiče; stalno u problemu, objasnili su Cinkuši.

U pjesmi uz Cinkuše i Marka Firsta na violini sudjeluju još i raspjevani Darko Rundek i Zoran Perić iz grupe Picksiebner te sjajni glazbenici Krešo Oremuš na usnoj harmonici i Igor Pavlica na trubi.


Ideja za pjesmu nastala je poslije uspješnog dobrotvornog koncerta Sviramo za Igija koji su Cinkuši organizirali i na kojem su nastupili njihovi kolege i prijatelji: Hladno pivo, Picksiebner, Boris Leiner, Bruno Vorberger, Miljan Bakić i ostali s namjerom zajedničkog muziciranja, ali i prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za rehabilitaciju Igora Barića, člana benda, koji se oporavlja od posljedica moždanog udara. Upravo stoga se Cinkuši nadaju kako će pjesmu podržati što veći broj radio urednika kako bi i prikupljena sredstva bila čim veća.

U realizaciji spota pomogli su redatelj Tomislav Fiket te snimatelji Matija Santro, Božo Trkulj, Marko Kovačić Kova i Petar Bunić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno