10 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Novi singl i videospot dubrovačkog alt rock benda Mrtvo zvono zove se Bye bye

Više od autora

- vl promo-

Nakon debitantskog singla ‘Oči su uvijek gladne’, dubrovački alternativni rock sastav Mrtvo zvono predstavlja singl i videospot ‘Bye bye’. Još jednu žestoku, progresivnu, intrigantnu i pomalo mističnu pjesmu je napisao Srđan Petric, a za aranžman su zaslužni Ivica Glunčić, Ivan Jakić i Srđan Petric. U režiji Rele Petric snimljen je ‘nabrijan’ videospot koji obiluje sirovom energijom.

‘Tema pjesme je život, samo onaj poslije smrti. Mislim da je jako bitno, radiš li ozbiljnu muziku, reći nešto bitno. Ili barem bitnije od ‘pođi mi dođi mi’ ili ‘subota je dan za alkohol’. Priroda tekstova Mrtvog zvona je često hladna i tamna, što govori o muzičkom pravcu u kojem se bend kreće, ali i o ozbiljnosti pristupa. Neki muzičari donose laganu, veselu poruku, neki ozbiljnu, neki autori su zaljubljeni, a neki su razočarani ili čak depresivni i to sve je OK, ukoliko je kvalitetno ispričano. Važno je da se prenosi poruka s nekakvim smislom, što često nije slučaj. Ova pjesma je nastala u jednoj večeri. Snimana je jednu večer. Producirana i masterirana u jednoj večeri. Spot je sniman jednu večer. I ta hiperproizvodnja je ono što mene najviše zadovoljava. Ima neka neizbrisiva nota istine koja ostane zarobljena na taj način. Večer nakon “Bye bye” smo također proveli u studiju, dakle – sve je jasno.”kaže Srđan Petric.


Iako je Mrtvo zvono novo ime na domaćoj sceni, bend je sastavljen od tri iskusna glazbenika, predstavnika dubrovačke alternativne scene. To su Ivan Jakić, gitarist dubrovačkog Gruhaka te Ivica Glunčić i Srđan Petric, bubanjar te basist i vokal benda Feredon.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno