Foto: Spona promo
Zagrebački rock trojac Solarov predstavlja singl i videospot “Sat”. Pjesma  govori o trenutku života u kojem se sjena prošlosti, često slučajno glorificirana do epskih razmjera, superiorno nadmeće nad sadašnjošću. Sve što pamtimo od nekada doima se bolje, ljepše, šarenije, a vlastite neispunjene težnje komprimiraju sadašnjost na nebitan tren između danas i smrti. Ta ista, fabricirana slika davnih dana, čovjeku nudi utjehu da je jednom bio blistav i sjajan, pa je negdje po putu sažet na ovog manjeg, današnjeg sebe. No, bit će vjerojatnije da nikada niti nije bio blistav, ili je bio i ostao blistav.
Pjesma “Sat” je snimljena kod Srđana Sekulovića Skansija, dok je za produkciju zaslužan briljantni Antonino Šimić. Spot je premijerno prikazan u emisiji Poprock.hr, redatalj je Doringo, a kadrovi su također snimljeni u Skansijevom studiju.
Dečki iz Solarova o spotu kažu: “Ideja je bila da sviračke momente dodatno naglasimo vizualom, da cijeli proces potpuno uhvatimo u mrežu za leptire i zamrznemo za vječnost, makar sebi samima.”.
Solarov je tročlani bend koji djeluje od 2014.godine. Stilski nepredvidljiv te svirački potentan, ovaj trojac pokušava ostaviti svoj trag kroz autorske pjesme angažiranih tekstova, vrhunskih riffova i filmskih atmosfera. Članovi benda su Ivan Pelivanović Pele (gitara, vokal), Marko Radić (bas) i Sven Stažić (bubnjevi), koji gaje osebujan svirački stil te ga pokušavaju uhvatiti i ovjekovječiti kroz autorske pjesme raznih filozofskih tematika. Solarov voli biti na ”tamnijoj” strani zvuka i ideja, a u najširem luku zaobilazi glazbeno pomodarstvo i bivanje zabavljačem. Proces stvaranja autorskog materijala u Solarovu se shvaćao uvijek krajnje ozbiljno, tako da je bend bio redoviti gost ponajboljih studija i producenata u nas i šire.