-4.3 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Novi spot Laibacha snimljen na nastupu u Lisinskom

Više od autora

- vl promo-

Grupa Laibach predstavila je videospot za pjesmu ‘Vor Sonnen – Aufgang’ koji je snimljen na nastupu u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

‘Vor Sonnen – Aufgang’ nalazi se na aktualnom albumu ‘Also Sprach Zarathustra’ koji sadrži glazbu skladanu za kazališnu predstavu baziranu na filozofskom klasiku Friedricha Nietzchea i realiziranu u Anton Podbevšek teatru u Novom Mestu.

Videospot je snimljen tijekom koncerta održanog u Lisinskom kada je Laibach nastupio sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije, a režiju potpisuje Tomislav Gangl. Grupa je sredinom srpnja objavila prvi video za ‘Vor Sonnen – Aufgang’, a ovaj drugi uradak poklapa se s početkom europske turneje.

Koncertom u Budimpešti 4. studenog Laibach započinju europsku turneju koja broji 24 datuma i završava 15. prosinca u zagrebačkoj Tvornici kulture. Uz turneju posvećenu novom albumu grupa će u Madridu 26. studenog izvesti poseban performance u kojem će ponoviti nastup održan 1983. na Muzičkom biennalu u Zagrebu. Dio je to retrospektivne izložbe ‘Laibach Kunst 1980 + Neue Slowenische Kunst 1984 – 1992: From Kapital to Capital’ koja je na program madridskog Muzeja kraljice Sofije do početka 2018. godine.

U Zagreb se Laibach vraćaju 15. prosinca, na samom kraju turneje. Na novoj seriji nastupa bend će izvoditi potpuno novi program, pjesme s aktualnog albuma te prearanžirane klasike iz repertoara koje nisu izvodili godinama.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 120 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 150 kn.

Službena prodajna mjesta: Dirty old shop, Tratinska 18 / Rockmark, Berislavićeva 13 / Aquarius CD Shop, Varšavska 13 i Branimir centar / Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

FOR SONNEN-AUFGANG [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno