2 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

Novi spot Zabranjenog pušenja je pjesma o kafani u kojoj ozdraviš za čas!

Više od autora

- vl promo-

Zabranjeno pušenje (Kafana kod Keke, spot) [St]

Novi video spot grupe Zabranjeno pušenje, za pjesmu ‘Kafana kod Keke’ govori o legendarnoj sarajevskoj kafani ‘RajvoSa’, poznatijoj kao ‘Kafana kod Keke’, koja je već godinama mjesto okupljanja brojnih sarajevskih umjetnika.

‘Kod Keke kad si, znaš, tu ozdraviš za čas, jer tu smo skupa u dobru i zlu…’, stihovi su Seje Sexona i Tomislava Andrića s albuma ‘Radovi na cesti’, grupe Zabranjeno pušenje. Mnogi sarajevski umjetnici će za ovaj kultni prostor reći da je njihov ‘dnevni boravak’ i posljednje pribježište pred, kako pjesma kaže, ‘bićima iz džipova i iz teretane’. U spotu sudjeluju i neka od najvećih imena kulturne scene regije, koji su željeli pokazati da ne postoje granice ni politike koje mogu spriječiti dobre ljude da se i dalje, usprkos svemu što se oko nas događa, viđaju i druže. Spot za pjesmu ‘Kafana kod Keke’ šesti je spot s albuma ‘Radovi na cesti’.

Na snimanju spota sudjelovali su brojni prijatelji i kolege grupe Zabranjeno pušenje kao što su stari članovi grupe Zabranjeno pušenje Elvis J. Kurtovich i Marin Gradac, zatim glumci Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Filip Šovagović, Senad Bašić, Jelena Gavrilović i Nermin Tulić. Osim njih na snimanju su još sudjelovali Mladen Vojičić Tifa, grupa Futavci, Jasmin Duraković te nezaobilazni vlasnik kafane RajvoSa – Keka.Spot je snimila i režirala ekipa iz multimedijalnog studija Spektroom – Nikola Blagojević, Amer Beganović i Zlatan Menković.

Autori pjesme ‘Kafana kod Keke’ su Sejo Sexon, Tomislav Andrić i Toni Lović, produkciju potpisuju Sejo Sexon i Toni Lović, a pjesmu je masterirao John Davis (Metropolis Mastering London).

ZABRANJENO PUŠENJE: KAFANA KOD KEKE [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno