- Reklama -
Novi video i singl zagrebačke grupe (The) Lesser Men za “Endless”,  izlaznu pjesmu s obožavanog i prezrenog References, Reflections: Revelations – albuma koji je polarizirao regionalnu kritiku, djelo je iz DIY radionice pjevača benda LesserManBasica.
Snimljen u jednom kadru, video predstavlja svojevrstan auto-komentar turbulentnih zbivanja u bendu koja su kulminirala glasinama o “skorom razlazu Lessera” te personaliziranu pozivnicu u intimni svijet (The) Lesser Men na koncertnoj promociji u Malom pogonu Tvornice, u četvrtak, 23. siječnja uz posebne goste, fenomenalnu Irenu Žilić te prekrasne Sleepyheads!
Ulaznice u pretprodaji iznose 35 kn, a na dan koncerta 50. Službena prodajna mjesta su Tvornica Kulture (Ljudevita Posavskog 1), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), sva prodajna mjesta Entria i na Entrio.hr.
(The) Lesser Men, 2019. | Foto: Geenger Records promo
Taj bend koji se kloni nekih medijskih obrazaca, koji bi ga možda više istaknuli, već se drži isključivo glazbe, spada među najzanimljivije ‘sastave iz sjene’ u ovom desetljeću na izmaku upravo zbog svoje beskompromisne progresije. Taj pristup nazvali su ‘adult disoriented rock’ i ujedno ga promoviraju kao svoj stil.
Zoran Stajčić, 10/10, Ravno do dna
… drugi album (The) Lesser Men jedno je od najambicioznijih i najzaokruženijih domaćih indie rock ostvarenja u proteklih nekoliko godina …
Karlo Rafanelli, I might be wrong
Možda je References, Reflections: Revelations dominantno orijentisan pop zvuku, ali suština benda se nalazi u uplivima ostalih elemenata koji su genijalno implementirani poput diskretnih dekoracija, pa samim tim ne remete suštinu ovog albuma, već ga oplemenjuju na jedan veoma poseban način koji će se dopasti širem auditorijumu. Pored veoma dominantnih melodičnih deonica, vešto i smisleno odsviranih kako bi slušaoca dovele do sonične katarze, ostatak benda upotpunjuje čitav ambijent svojom masivnošću i muzičkim umećem koje sasvim primetno na ovom materijalu. Vokali zaokružuju priču koju prati ovaj interesantan bend i nesumnjivo odlično prijanjaju na veoma dobro osmišljenu muzičku podlogu.
Đorđe Miladinović, Helly Cherry
(The) Lesser Men poslužili su glazbu koju su radili po svojoj mjeri i jednostavno furaju svoj film. Od svih pjesama s izdanja izdvojila bih Trilogy s Irenom Žilić i Sooner Or Later koja zvuči U2- ovski. Baš kao što i sam naslov sugerira, ovo je skup razmišljanja i zapravo jedna interna inventura.
Vlatka Semenčić Petrih, Ziher