4 C
Vinkovci
Srijeda, 29. studenoga 2023.

Novim live spotom Ogenj se oprašta od svoje jedinstvene violinistice

Više od autora

- vl promo-

Nastupi grupe Ogenj osupnut će vas energijom koja se ispoljava divljim, fizičkim interpretacijama emotivnih i plesnih punk folk doskočica otpjevanih na podravsko – međimurskom dijalektu. Na njihovu jedinstvenu scensku pojavu jednostavno nitko ne može ostati imun jer Ogenj je ono najbolje što koncertna rock scena trenutno može ponuditi.

Prepoznao je to i Bojan Koštić koji je ovu nepresušnu energiju ulovio u novom live video spotu koprivničkog benda.

“Ogenjova pjesma ‘Tebi’ je jedan live session u nizu, a koje snimam zadnjih par mjeseci. Ideja je snimiti jednu pjesmu jednog koprivničkog benda ili kantautora u jednom kontinuiranom kadru, bez rezanja i montaže. Svaki izvođač je sniman na drugoj lokaciji, ali svaka lokacija je specifična za Koprivnicu. Trenutno sam si zadao tadatak da s live sessionima pokrijem cijelu koprivničku scenu, a Ogenj je sad bio na redu”, otkriva Bojan.

OGENJ (Nikola, Tara i Tomislav) 2018. / Photo: Petra Travinić

Koprivnička punk folk senzacija svojom kombinacijom žestokog zvuka i nježne violine, energičnosti, autorskih tekstova na kajkavskom dijalektu i sjajne komunikacije pravi je jackpot za publiku kojoj je zaista više dosta jednoličnosti na domaćoj glazbenoj sceni. Zato je tim više ovih dana bilo tužno saznati da violinistica Tara Knežević napušta bend.Svestrana koprivnička maturantica oduševila nas je sve svojim glazbenim talentom, ali i činjenicom da je ove godine odabrana među pedeset sretnika iz čitavog svijeta koji će tijekom ljeta sudjelovati u dvotjednom programu ljetne škole NASA-e u Houstonu. Tara od ove jeseni također postaje brucošica i među silnim obavezama mora se oprostiti od neumornog tempa nastupa, ali ove nezaboravne zajedničke momente na pozornici još stignete uloviti tijekom ljeta.

“Tara je s nama pune dvije godine, otad je Ogenj dobio jedan poseban “okus” i prepoznatljivost. S Tarom je bend krenuo prema gore i svirački i s nastupima. Međutim, u životu sve ima svoje, pa tak i Tarina karijera u Ognju. Postala je brucošica i sigurno više ne želi provodite svoje lude studentske vikende z četiri matora“, našalio se Tomislav Mihac Kovačic, frontmen benda i dodao “Nove obaveze, novi život, novi ciljevi,… Nikak ni bilo da ni negda bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Fala Tara na svemu, uživaj još na festivalima koje smo ti priredili do kraja rujna ? !

Put koprivničke petorke Ogenj put je bez prestanka jer oni su stalno na cesti koja ih vode na brojne koncerte i nastupe u sklopu raznih festivala koje održavaju diljem regije predstavljajući svoj sjajan debitantski album “Domaj”. Uz potragu za novim članom benda, pred njima su do kraja kolovoza nastupi na High ground festivalu u Varaždinskim Toplicama, Đurđevečkom ljetu, pazinskom festivalu Sedam dana stvaranja, nezaobilaznom Hoomstocku te nam 28. kolovoza dolaze u zagrebački Vintage Industrial Bar gdje će nastupiti uz keltsku punk atrakciju The Real McKenzies. [Mixer.hr]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno