Hrvatska elektroprivreda i ove godine provodi akciju „Za naše male genijalce“ u okviru koje je danas Županji u Osnovnoj školi Ivana Kozarca upriličena svečana dodjela novih računala.

“Mislimo na osnovnoškolce, mislimo na našu djecu, mislimo na njihov napredak u znanju, u stjecanju novih vještina. To pokazuje i ova akcija “Za naše male genijalce”, koju provodimo već petu godinu zaredom, a ove godine između više od sedamdeset aplikacija pristiglih na natječaj izabrali smo 29 najboljih uradaka i donirali stotinu računala”, istaknuo je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede.

Kao društveno odgovorna tvrtka, kazao je Barbarić, Hrvatska elektroprivreda, zajedno s ovogodišnjim ciklusom, od početka akcije „Za naše male genijalce“ 2015. godine osigurala je čak 350 računala za učenike u 103 osnovne škole diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost donirane informatičke opreme iznosi gotovo 1,25 milijuna kuna.

Ovu su akciju podržali te se danas u Županji pridružili HEP-ovcima i osnovnoškolcima, proslavljeni rukometaš i aktualni direktor hrvatskih muških rukometnih reprezentacija Igor Vori i vaterpolist Josip Vrlić.

“Svaka hvale vrijedna akcija, pogotovo kad su djeca u pitanju, za svaku je pohvalu, tako i ova. Hvala još jednom HEP-u, hvala svima koji sudjeluju u donacijama, pogotovo za našu djecu. Našim genijalcima želim puno sreće u radu na novim računalima, ali isto tako im želim da su što više vani, na igralištu, da se igraju jer uz igru na igralištu i uz njihova nova računala, sigurno da će napredak biti bolji”, istaknuo je Igor Vori.

Na daru je zahvalio je ravnatelj Osnovne škole Ivana Kozarca Vladimir Jozanović, a nova računala i susrest s poznatim hrvatskim sportašima najviše su obradovali upravo učenike.