Page 10 - Vinkovački list 19. listopada 2018.
P. 10
PETAK 19.10.2018.

Umjetnici naslikali 19 umjetnička djela u tehnikama ulja na platnu, suhi pastel i akril, koja će biti će izložena na izložbi HDLU Vinkovci-Račinovcima

Likovna radionica HDLU-a u seoskoj

prijestolnici naše županije Račinovcima

Franjo Sokčik poljoprivredu i infrastrukturu, tehnici ulje na platnu, suhi pastel dobre ljude, jedno malo mjesto, umjetnički voditelj radionice. Na
franjo.sorcik@novosti.hr načelnika općine Drenovci Jakše i akril. Nastala djela nakon sušenja umjetnike i slikarsko platno, reli- radionici su sudjelovali Ivan Lon-
Šestića i župnika Željka Šimića biti će izložena na izložbi “HDLU gijske motive i Savu, budite sigurni čar-Žan, predsjednik HDLU-a,
U Seoskoj prijestolnici za 2018. kao domaćina, koji su ugostili Vinkovci-Račinovcima”, koja će da svatko od nas taj komadić zau- Marko Lončar umjetnički voditelj,
godinu Račinovcima, prošlu je Hrvatsko Društvo likovnih biti predstavljena 28. studenog, stavljenog vremena ostavlja Goran Lukić, Anđelko Zgodić,
subotu održana likovna radionica umjetnika Vinkovci za Vukovar- povodom obilježavanja završetka ovdje, u Hrvatskoj, u Slavoniji, u Duško Begović, Zlatko Kokanović,
u organizaciji Vukovarsko-sri- sko-srijemsku županiju. i dana kad je crkva sv. Ivana Krsti- Račinovcima, ali i nosi ga u sebi Žana Erdelji, Petar Avramović,
jemske županije, Andrije Matića telja u Račinovcima blagoslovlje- s namjerom da se vrati”, rekao je Josip Božičević, te Šefik Kapeta-
pročelnika Upravnog odjela za Sudjelovalo je 10 umjetnika koji na 1814. godine. “Kada spojite ovom prigodom Marko Lončar, nović-Fiko.
su stvorili 19 umjetnička djela u

Udomi me! Recept: Karamel oblatne

Mješanac, muški, 1 godina Karamel oblatne sastavni su dio bakine i mamine kuhinje. Poznate još kao štaverka, figaro, štolverica ili štolner štange, savršen su izbor
za ljubitelje okusa iz davnine. Ovaj tradicionalan kolač, izuzetno lak u pripremi, savršen je dodatak svakom stolu, a za njegovu izradu
treba samo malo strpljenja i volje.

SASTOJCI

40 dkg šećera
1 margarin
3 žumanjka
12 dkg sjeckanih oraha
oblatne

20 dkg šećera špinovati, u međuvremenu izraditi margarin,
žumanjke i ostatak šećera. Sve zajedno pomiješati i držati
na laganoj vatri dok smjesa ne postane glatka. Zatim dodati
sjeckane orahe i naposljetku smjesu premazati između dvije
oblatne. Po želji posuti glazurom od čokolade.

Mješanac, muški, 4 mjeseca

www.tip-tip.hr
+385 32 306 901
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15